Ikony Samuela Tomečka krstili ikony: Studenková a Tóth

Slovenský spevák Samuel Tomeček uviedol do života CD IKONY, na ktorom pracoval vyše dvoch rokov. Krstnými rodičmi sa v bratislavskom hoteli Devín stali ikony slovenského hereckého a športového neba - Zdena Studenková a Matej Tóth.

01.02.2018 12:39
debata
Krst CD Ikony: zľava spevák Samuel Tomeček,... Foto: Peter Ondrejka
Krst Ikony, Tomeček, Tóth, Studenková, Nikodým Krst CD Ikony: zľava spevák Samuel Tomeček, chodec Matej Tóth, herečka Zdena Studenková a moderátor Martin Nikodým.

Tomeček vzdal albumom hold hudobným interpretom ako František Krištof Veselý, Karol Duchoň, Marián Varga, Dežo Ursiny či Jaro Filip. “Na albume sa nachádza 13 skladieb, ktoré sme s s mojou kapelou jemne prearanžovali a zároveň v nich ponechali autentickosť doby minulej. História, srdce a úcta, to je to, o čo sme sa na našom projekte opierali,” povedal Tomeček.

“Som nesmierne rád, že ich pokrstili práve Zdenka Studenková a Matej Tóth, ktorých si veľmi vážim. Zdenka je pani herečka, má závideniahodnú kariéru a neustále sa drží na hereckom vrchole. Maťko je športovec, ktorý našu krajinu zviditeľňuje po celom svete. Lepších krstných rodičov som si nemohol želať,” dodal ešte spevák.

Krst moderoval Martin Nikodým. Spoločne s Tomečkom sa už 5 rokov objavujú v relácii Milujem Slovensko. “Samka mám nesmierne rád, pretože je dobrý chlapec, skvelý spevák a som rád, že nás hviezdy dali dohromady v Milujem Slovensko. Za 5 rokov, čo sa naozaj intenzívne stretávame, sme nemali spoločne jediný problém, je s ním doslova radosť robiť,” povedal Martin Nikodým.

Zostava, ktorá nahrala album Ikony: zľava... Foto: Peter Ondrejka
Kováč, Buntaj, Tomeček, Gazdík, krst Ikony Zostava, ktorá nahrala album Ikony: zľava Samuel Kovács, Marcel Buntaj, Samuel Tomeček a Miroslav Gazdík.

Zdena Studenková má k hudbe blízko, jej partnerom je spevák a líder kapely Fragile Branislav Kostka. “Z CD mám obrovskú radosť, pretože je výsostne pozitívne. Samo vyskladal cédečko, na ktorom sú kultové pesničky, ktoré poznám nielen ja, ale aj dnešní mladí ľudia. Je to v slovenčine, čo ma tiež veľmi teší. A v neposlednom rade som rada, že Samko využil šancu, ktorú dostal po ukončení SuperStar, narozdiel od mnohých, ktorí to nespravili,” opísala svoje pocity z nového CD jeho krstná mama Zdena Studenková.

Samuel Tomeček (vľavo) a krstný otec jeho CD... Foto: Peter Ondrejka
Tomeček, Tóth, Ikony Samuel Tomeček (vľavo) a krstný otec jeho CD Ikony, olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth.

Výber Mateja Tótha nebol tiež v prípade krstu albumu IKONY náhodný. Bol to práve Samuel Tomeček, ktorý spieval na námestí spoločne so slovenským chodcom a olympijským víťazom jeho obľúbenú skladbu Nech sa darí. “Pre mňa je pocta, že som bol oslovený stať sa krstným rodičom. Samka si vážim ako človeka a v celá rodina ho uznávame ako kvalitného speváka. Veľmi radi počúvame hudbu, ktorú reprezentuje. Či už ide o jeho vlastnú tvorbu, alebo toto cédečko. Krst je pre mňa výnimočná udalosť. Nie je pre mňa bežné, že sa stretávam s takouto spoločnosťou, ktorá nielen v hudbe, ale aj v šoubiznise niečo znamená. Večer som si veľmi užil a prajem cédečku, nech sa mu darí a nech prináša ľuďom radosť,” prezradil Tóth.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth #Zdena Studenková #Samuel Tomeček #ikona