Horkýže Slíže majú novú basgitaristku

Slovenská kapela Horkýže Slíže má novú basgitaristku Veroniku Smetanovú z deathmetalovej skupiny Mean Messiah, ktorá posilní ich koncertnú zostavu.

13.02.2018 14:46
17Kapela Horkýže Slíže bola na programe... Foto:
Kapela Horkýže Slíže na pódiu.
debata (1)

„Nad novým basákom som začal rozmýšľať pred dvomi rokmi na koncerte kapely BijouTerrier, kde som začal úprimne závidieť speváčke Zite. Jej voľnosť na pódiu, jej slobodu rúk a hlavne to, že nemusí pri speve stáť na jednom mieste. Vziať nového basgitaristu bolo mojím rozhodnutím, ale zvyšok kapely s tým nemal problém. Úprimne, chcem si uľahčiť koncerty a hrať počas koncertu na rôzne nástroje,“ vysvetlil spevák kapely Kuko. „Vybrali sme si basgitaristku z deathmetalovej kapely Mean Messiah, ktorá s nami hrala na turné minulý rok v októbri, novembri a decembri. Volá sa Veronika Smetanová a je to samouk. Na naučenie sa skladieb jej stačia videá naživo zahratých pesničiek. Sme kamaráti, dokonca hrala so Slížmi na basgitare pesničku Nervy z nového albumu, na ktorú kapela chystá aj videoklip,“ dodal líder.

Hudobníčka sa predstaví so zostavou na koncertnej šnúre Pustite Karola. Po prvý raz sa objaví na pódiu 9. marca na koncerte v Bratislave. Dovtedy všetky koncerty odohrá Kuko. „Na turné zahráme skladby z nového CD – Nervy, Bezďák pôjde po červenom koberci, Kozy, husle, Rooney, Starý Čočil. Nebude chýbať zopár prekvapení a veci, ktoré sme ešte nikdy nehrali. Všetky skladby máme radi a ani po rokoch nám žiadne nelezú na nervy. Tešíme sa moc na slovenských fanúšikov,“ prezradil bubeník Marek Viršík. Ako predkapela sa na turné predstavia Zoči Voči.

Skupina Horkýže Slíže vznikla v roku 1992 v Nitre. Na konte majú albumy V rámci oného (1996), Vo štvorici po opici (1998), Ja chaču tebja (2000), Festival Chorobná (2001), Kýže sliz (2002), Alibaba a 40 krátkych songov (2003), Ritero Xaperle Bax (2004), Ukáž tú tvoju Zoo (2007), 54 dole hlavou (2009), St. Mary Huana Ganja (2012) a Pustite Karola (2017). Medzi najväčšie hity kapely patria skladby ako Maštaľ, Logická hádanka, Telegram, Vlak, Brďokoky, L.A.G. Song, Kožky, perie, Baby, R'n'B Soul, Bernardín, Emanuel Bacigala, Atómový kryt, A ja sprostá, Silný refrén alebo Líza a Wendy.

Termíny turné Pustite Karola:

  • 9. marca – Bratislava, Hant Aréna
  • 10. marca – Nitra, PKO
  • 16. marca – Trenčín, Piano Club
  • 17. marca – Žilina, Event House
  • 23. marca – Brezno, Aréna Brezno
  • 24. marca – Košice, Multi Hala
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Horkýže Slíže #Veronika Smetanová