Hudba bez bariér 2018 zavíta na Liptov

Hudba bez bariér je názov benefičného koncertu, ktorý sa uskutoční v piatok 23. marca v priestoroch Liptov arény Tatralandia v Liptovskom Mikuláši.

14.02.2018 16:00
Celeste Buckingham Foto:
Speváčka Celeste Buckingham vystúpi na koncerte Hudba bez bariér.
debata

Je to už v poradí štvrtý ročník tohto podujatia, predchádzajúce ročníky sa uskutočnili v Bratislave a v Banskej Bystrici.

Štvrté pokračovanie Hudby bez bariér podporia vystúpením viaceré osobnosti hudobnej scény, speváčky Celeste Buckingham a Sima Martausová, spevák Martin Harich, kapely Polemic, King Shaolin či gitarista Dávid Bílek. Prvýkrát sa v line-upe podujatia objavuje meno speváčky Katky Knechtovej či muzikálovej herečky Kataríny Ivankovej, ktorá vystúpi spoločne s Folklórnym súborom Majerán Liptovský Hrádok.

„Sme radi, že vďaka všetkým týmto umelcom i vďaka našim partnerom môžeme pomôcť rodinám a jednotlivcom sociálne či zdravotne hendikepovaným, ktorých navštívime v lete priamo v ich domovoch na ďalšom ročníku nášho najväčšieho charitatívneho cyklistického podujatia Parasport24 Tour 2018," uviedol na stretnutí s médiami organizátor Hudby bez bariér Miroslav Buľovský. Počas letného charitatívneho cykloturné bude rozdaný výťažok zo vstupného z koncertu Hudba bez bariér tým, ktorí to najviac potrebujú – hendikepovaným ľuďom, ktorých prostredníctvom podobných podujatí občianske združenie Parasport24 podporuje už dlhé roky.

„Mám svoje priority a táto je jedna z nich, nie je to tradičná benefičná – poďte nás oľutovať, poďte nám pomôcť, lebo sme v drsnej situácii a buďte za nás smutní. Práve tí ľudia, ktorí sa zúčastnia, to vôbec tak nevnímajú a nemali by byť ani tak vnímaní. To ľudia, ktorí každý deň prekonávajú fyzické nevýhody. Nielen že ich prekonajú, ale akoby ovládajú neskutočne silným spôsobom, s humorom, s dobrou energiou a my sa môžeme len na nich pozerať a niečo sa od nich naučiť. My ich v tom len podporujeme," povedala Celeste Buckingham.

„Ten koncert je hlavne všehochuť, málokedy máme možnosť stretnúť sa na jednom pódiu s takýmito umelcami či kapelami, či už rock, pop, world music. Každý si nájde generačne aj hudobne svojho interpreta, je to jednoducho pestrý večer. Teší ma, že pred pódiom je veľa vozíčkarov, pre ktorých je to prioritne, sú to veľmi pozitívni ľudia, ktorí sú veľmi inšpiratívni pre nás. Oni nám hovoria, že užívať si treba každý deň," dodal Braňo Bajza, líder skupiny Polemic.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš #Hudba bez bariér