Foo Fighters chcú nahrávať s Liamom Gallagherom

Anglický spevák Liam Gallagher dostal ponuku na spoluprácu s americkou kapelou Foo Fighters. Štyridsaťpäťročný niekdajší líder už nefungujúcej skupiny Oasis to povedal v rozhovore pre britský týždenník New Musical Express (NME).

21.02.2018 05:00
Foo Fighters Dave Grohl Foto: ,
Na snímke líder skupiny Foo Fighters Dave Grohl.
debata

„Posielajú mi správy. Chcú, aby som s nimi nahral jednu skladbu, ale ja neviem. Raz to spravím, ale v súčasnosti som veľmi zaneprázdnený. Ale mám ich rád. Myslím, že Foo Fighters majú skvelé melódie. Myslím, že Dave Grohl má veľký talent, takisto ako celá kapela,“ vyjadril sa Gallagher v rozhovore s Jordanom Bassettom z NME.

Liam Gallagher sa preslávil ako spevák spomínanej kapely Oasis, s ktorou vydal albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho starším bratom Noelom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu. Noel následne založil kapelu Noel Gallagher's High Flying Birds. Liam s ostatnými členmi Oasis zas skupinu Beady Eye, ktorá stihla uviesť na trh dve štúdiovky – Different Gear, Still Speeding (2011) a BE (2013), no v októbri 2014 ukončila činnosť. Liam vlani v októbri ponúkol debutovú sólovku As You Were, s ktorou dobyl UK Chart.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liam Gallagher #Foo Fighters