Ešte len začíname, odkazuje kapela The Rolling Stones

Státisíce ľudí minulý rok kupovali lístky na ich koncerty s obavou, že by mohlo ísť o posledné turné. Rockové legendy The Rolling Stones sa však napriek pokročilému veku stále necítia zrelí do starého železa a fanúšikom posielajú jasný odkaz: ešte nekončíme. Dokázať to plánujú aj druhou časťou turné No Filter, v rámci ktorého vystúpia 4. júla aj na pražskom letisku Letňany.

26.02.2018 12:05 , aktualizované: 27.02.2018 11:04
Rollings Stones Foto: ,
Členovia Rolling Stones počas európskeho turné No Filter.
debata

Podľa informácií, ktoré The Rolling Stones včera zverejnili na svojej oficiálnej stránke, vystúpia od 17. mája na 11 koncertoch v Írsku, Británii, Nemecku, vo Francúzsku, v Česku a Poľsku. Druhú časť turné No Filter ukončia 8. júla vo Varšave. Zaujímavosťou je, že v domovskom Londýne si kapela zahrá po prvý raz od roku 2013. Do Českej republiky sa kapela vráti po 11 rokoch, keď v Brne odohrala koncert v rámci turné A Bigger Bang.

„Ešte nekončíme. Stále je pre mňa veľmi skoro hovoriť o tom, čo tu po sebe ,stouni‘ zanechali. Je jedna vec, ktorá sa nám dosiaľ nepodarila, a tou je zistiť, ako dlho to ešte dokážeme potiahnuť. Hrať s touto kapelou je aj dnes obrovská radosť a nemožno sa toho len tak vzdať,“ odkázal na sociálnych sieťach fanúšikom gitarista skupiny Keith Richards. Britskí rockeri koncertujú nepretržite už 55 rokov, no o únave nemôže byť podľa Richardsa ani reči. „Nič nás nezastaví, v skutočnosti ešte len začíname,“ dodal k turné.

Už roky sa vedú búrlivé diskusie o tom, či The Rolling Stones stále dokážu „prevalcovať“ obrovské štadióny. Neverníkom však kapela vyplazuje jazyk. O tom, že investícia do kúpy lístka sa stále oplatí, presvedčili aj návštevníkov minuloročného koncertu v rakúskom Spielbergu, kam pricestovala aj väčšina fanúšikov zo Slovenska. Často omieľaná formulka o tom, že kapela podpísala zmluvu s diablom, prestáva byť taká úsmevná pri pohľade na vitálnych sedemdesiatnikov, ktorí by s prehľadom zatienili aj mladších kolegov. Štvorica hudobníkov si koncerty stále užíva naplno, turné No Filter navyše podporili aj kvalitnými sprievodnými muzikantmi a veľkolepou vizuálnou šou.

Lístky na pražský koncert sa dostanú do predaja v piatok 9. marca, pričom budú dostupné len na webovej stránke rollingstones.cz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Mick Jagger #The Rolling Stones #No Filter