Švédskeho dídžeja a producenta Aviciiho našli mŕtveho v Ománe

Švédskeho dídžeja a producenta známeho pod menom Avicii našli mŕtveho v Ománe. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

20.04.2018 20:07 , aktualizované: 21:37
Avicii Foto: ,
Dídžej a hudobný producent Avicii.
debata (3)

Hudobníkova publicistka Diana Baronová vo svojom vyhlásení uviedla, že 28-ročný dídžej, rodným menom Tim Bergling, bol v Maskate, hlavnom meste Ománu.

Stanica Sky News uvádza, že Aviciiho sužovala akútna pankreatitída, ktorú čiastočne zapríčinilo nadmerné požívanie alkoholu. Po tom, ako mu v roku 2014 vyoperovali žlčník a apendix, hudobník v snahe zotaviť sa zrušil sériu vystúpení. V roku 2016 prestal permanentne koncertovať a sústredil sa len na prácu v štúdiu.

Aviicii, jeden z najúspešnejších dídžejov v súčasnosti, tvoril predovšetkým modernú elektronickú tanečnú hudbu.

Avicii získal počas svojej kariéry dve ceny MTV Music Awards, jedno ocenenie Billboard Music Award a dvakrát bol nominovaný na cenu Grammy. Jeho smrť prišla iba niekoľko dní po tom, ako ho nominovali na Billboard Music Award za jeho poslednú nahrávku, ktorou je EP s názvom Avíci (01), vydané vlani v auguste.

Avicii sa narodil 8. septembra 1989 v Štokholme. Na hudobnej scéne sa pohyboval od roku 2006. V roku 2013 vydal debutový album True, ktorý obsahuje single Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me, Addicted to You a Lay Me Down. O dva roky neskôr naň nadviazal nahrávkou Stories. Medzi jeho hity patrí napríklad aj singel Levels. Počas kariéry spolupracoval s hviezdami ako Madonna, Robbie Williams, David Guetta, Wyclef Jean či Nile Rodgers. Na konte má American Music Award, Billboard Music Award, dve MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy. Americký magazín Forbes ho v roku 2016 zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Avicii