Trnafský festival ponúkne Čekovského, Klusa aj Desmod

Štadión Antona Malatinského v Trnave bude 15. júna miestom hudobného podujatia, ktoré sa prvýkrát prezentuje pod názvom Trnafský festival.

26.04.2018 07:00
Tomáš Klus Foto:
Tomáš Klus na pódiu.
debata

V priebehu jedného večera sa na koncertnom pódiu predstavia skupina Kryštof, Tomáš Klus, Desmod, Marián Čekovský Band, Bystrík Banda a skupina Exotik. Už táto zostava napovedá, že v budú znieť desiatky známych hitov.

„Rozhodli sme sa urobiť tento prvý Trnafský festival, myslíme si totiž, že najideálnejší stánok pre takúto akciu na Slovensku je práve nový Štadión Antona Malatinského. Robili sme tam už niektoré akcie, ktoré dopadli veľmi dobre. Ľudia na štadión veľmi radi chodia, majú tam svoj komfort, pohodlie, je to príjemné prostredie, aj zvukári hovoria, že aréna sa dá dobre nazvučiť, chcem viac rozvíriť kultúru v Trnave,“ uviedla na stretnutí s médiami zástupkyňa organizátorov Baja Maronová.

„My na veľa festivalov nehráme, zmenili sme troška našu festivalovú politiku v Česku, každé dva roky si poriadame vlastný putovný festival Kryštof Kemp a medzitým občas niekam zavítame. Takže pre nás každý festival je trocha sviatkom, ešte k tomu na Slovensku, je to pre nás niečo iné, ako hrať doma. Keď prišiel tento festival, a my máme teraz skúsenosti s futbalovými štadiónmi, tak sme si povedali, že to bude príjemné zopakovať si to, zahrať si so slovenskými kolegami, s ktorými sa veľmi nestretávame. Na Slovensku máme tento rok iba dve akcie a Trnafský festival je prvou z nich,“ uviedol líder skupiny Kryštof Richard Krajčo.

„Nás oslovili organizátori ešte v období, keď sme veľa festivalov potvrdených nemali, k tomu sme v Trnave veľmi dlho nehrali. Spieval som na jeho otvorení, tak to chceme skúsiť, tešíme sa. V týchto dňoch pracujeme v skúšobni a pripravujeme letný festivalový setlist,“ dodal líder skupiny Desmod Mário Kuly Kollár.

„My sme zástupcom domácej hudobnej scény, verím, že si to na štadióne s fanúšikmi užijeme, sme poctení tým, že vystúpime v spoločnosti takých hviezd, ako sú Kryštof, Tomáš Klus a Desmod,“ doplnil Trnavčan Bystrík, líder formácie Bystrík Banda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Štadión Antona Malatinského #Trnafský festival