Na Novú scénu prichádza muzikál Neberte nám princeznú v koncertnej podobe

V novom projekte si zaspievajú Mirka Partlová, Patrik Vyskočil, Sisa Sklovská a Števo Skrúcaný.

27.04.2018 07:00
Speváčka Sisa Sklovská počas vystúpenia pred... Foto:
V novom projekte si zaspieva aj Sisa Sklovská.
debata

Diváci a diváčky si budú môcť opäť naživo vypočuť pesničky ako Ó šaty, Budem tu s vami či Tri slová. V projekte si zaspievajú Mirka Partlová, Sisa Sklovská, Števo Skrúcaný či Patrik Vyskočil. Premiéru koncertného programu, v rámci ktorého sa predstavia okrem štyroch sólistov piati vokalisti, šesťčlenná kapela pod taktovkou Ľuba Dolného a piati tanečníci zo skupiny Credance, divadlo naplánovalo na 20. mája.

Námet programu vymysleli Patrik Vyskočil a Mirka Partlová. Vyskočil sa postaral zároveň o jeho réžiu, Partlová zas o produkciu. „Šou sa nám zrodila v hlave už dávno. Len na to nebol čas alebo dostatočná sila pustiť sa do toho na sto percent. Dlho sme nad tým s Patrikom sedeli, premýšľali, rátali. Je to zrazu úplne iná práca, keď sme ako umelci na druhej strane. Ako speváčka som prišla vždy na hotové. Postavila som sa na javisko, ktoré už niekto zložil, podali mi mikrofón, niekto mi povedal, kam sa mám postaviť, niekto ma ozvučil a nasvietil. A zrazu sme ten niekto my. Je za tým kus práce, podelili sme si to s Patrikom, navzájom si pomáhame, keďže je to naša prvotina. On rieši javisko, ja veci za javiskom. Rovnako pozitívni sú aj účinkujúci, ktorí ani chvíľu nezaváhali a išli s nami do toho. Všetko sme nastavili tak, aby to nebolo náročné na cestovanie po Slovensku, ale aby to bola zároveň efektná a veľkolepá šou. Scenár sme tvorili spoločne, vychádzali sme, samozrejme, z filmu, z interpretov a celkového konceptu koncertu. Verím, že sa nám to podarilo,“ poznamenala Partlová.

„Mám pocit, že v Neberte nám princeznú je čo pesnička, to hit. Divákovi môžem sľúbiť, že odznejú všetky piesne, niektoré možno v jemne inom aranžmáne, ale v pôvodných tóninách,“ uviedla speváčka, ktorá v programe zaspieva pesničky a party Mariky Gombitovej. „Spievať piesne po Marike Gombitovej ja naozaj náročné. Myslím si ale, že každý z nás si ku skladbám našiel cestu a spieva sa nám to dobre,“ uzavrela Partlová, podľa slov ktorej bude program poprepletaný zároveň pikoškami z nakrúcania a príhovormi nielen hlavných predstaviteľov koncertu, ale aj samotných autorov a postáv kultového filmu Neberte nám princeznú (1981).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neberte nám princeznú