Kapela Lucie predstavila prvý singel po šestnástich rokoch

Česká kapela Lucie zverejnila prvý singel po 16 rokoch od posledného albumu. Pieseň s názvom Takhle tě mám rád je prvou ochutnávkou z pripravovanej nahrávky Evolucie, ktorú skupina vydá na jeseň. Fanúšikovia a fanúšičky si môžu skladbu vypočuť prostredníctvom YouTube, kde je dostupné lyric video.

04.05.2018 18:29
Lucie Foto: ,
Skupina Lucie v roku 2016 počas bratislavskej koncertnej oslavy 30 rokov na scéne.
debata

„S Lucie sme spolu naposledy nahrávali v roku 2002 album Dobrá kočzka která nemlsá. Odvtedy sme síce spoločne netvorili, ale ja som si za tých 16 rokov schovával nápady na texty, o ktorých som vedel, že budú raz pre kapelu skvelé,“ prezradil Robert Kodym. V novom singli spracoval tému, ktorej sa Lucie zatiaľ nikdy nedotkla. „Keď si vypočujete text Takhle tě mám rád, zistíte, že je o svadbe. Keď vyslovíte to slovo, uvidíte, že sa chlapi väčšinou zľaknú, ale ženy reagujú úplne naopak. Ten kontrast sa nám veľmi páčil,“ vysvetlil. „Mal som rozrobených veľa pesničiek, túto som si chcel nechať pre svoj pripravovaný album, ale usúdil som, že song radšej ponúknem skupine Lucie,“ doplnil na margo vzniku singla autor hudby P.B.CH.

Zároveň s vydaním nového albumu vyrazí Lucie na turné, počas ktorého sa predstavia v Prahe, Ostrave, Brne, Bratislave a Košiciach.

Skupina Lucie pôsobí na scéne od polovice 80. rokov, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Formáciu tvoria David Koller, Robert Kodym, Petr Chovanec alias P.B.CH. a Michal Dvořák. Lucie má na konte sedem štúdiových albumov, pričom zatiaľ posledným je spomínaná nahrávka Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria napríklad Medvídek, Sen, Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo Lucie.

Termíny Evolucie Tour 2018:
13. novembra – Ostrava, Ostravar Aréna
17. novembra – Brno, DRFG aréna
18. novembra – Brno, DRFG aréna
22. novembra – Praha, O2 arena
23. novembra – Praha, O2 arena
24. novembra – Praha, O2 arena
27. novembra – Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu
30. novembra – Košice, Steel Aréna

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #singel #Lucie #Robert Kodym