Miro Žbirka má nový singel. Nahral ho v Abbey Road

Dievča (na lásku nie je čas) je názov prvého singla z pripravovaného nového albumu Mira Žbirku. Nahráva ho v legendárnom londýnskom štúdiu č. 3 na Abbey Road.

05.05.2018 09:00
Meky Žbirka Foto:
Meky Žbirka oslávil 65. narodeniny v októbri.
debata

Zostavu hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), ktorých si požičal od Paula McCartneyho, doplnili stáli spolupracovníci gitarista Pears McIntyre a producent Rob Cass. Spoločne sa podieľajú na výsledku všetkých nahrávok, ktoré vydá na jeseň na novom slovensko-anglickom dvojalbume. Jeho prvá zverejnená skladba Dievča (na lásku nie je čas) vznikla na text básnika Joža Urbana.

Je to jeden zo skvelých textov, ktoré mi doma zostali po Jožovi a čakajú na svoju hudobnú podobu. Prišiel jeho čas a verím, že tak, ako oslovil mňa, osloví aj poslucháčov, povedal o skladbe autor hudby Miro Žbirka.

Ku skladbe, ktorá existuje aj v anglickej verzii s názvom Darling a textom legendárneho textára, básnika a muzikanta Petea Browna (písal texty pre skupinu Cream), sa 6. apríla v Londýne na netradičnej módnej šou mladých módnych návrhárov a študentov Peekaboo presents: BYOB Fashion Show nakrútil aj videoklip, ktorý režíroval David Žbirka.

Opäť sme sa dostali do situácie, že syn dirigoval otca, ale David bol ku mne slušný a zvládli sme to bez problémov, už sme zvyknutí a navyše, neviem, ako sa mu to podarilo, ale zohnal do klipu hádam najkrajšie dievča v Londýne, zhodnotil spoluprácu s úsmevom otec Miro Žbirka.

Nový dvojalbum, ktorý vzniká v Abbey Road, sa na pultoch objaví v septembri. Do života ho Miro Žbirka uvedie na špeciálnych októbrových koncertoch v Prahe, Brne a Bratislave. Ďalšie koncerty Vianočného Symphonic Tour budú 15. decembra v Žiline a 18. decembra v Košiciach. Skladby Dievča (na lásku nie je čas) aj Darling sú už k dispozícii na vypočutie a stiahnutie na hudobných servisoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #singel #Abbey Road #Miroslav Žbirka