Kapela Heľenine oči má nový klip, pozrite si ho

Satirická novinka s prvkami štýlov ska či reggae, ktorá odráža náročnú dopravnú situáciu obmedzujúcu nielen Prešovčanov, pochádza zo zatiaľ posledného albumu formácie Vajco (2017).

05.06.2018 07:00
Martin Mihalčín Foto:
Martin Mihalčín z kapely Heľenine oči.
debata

„Pieseň vznikla vtedy, keď som zistil, že v Prešove stojím v zápche dlhšie ako v Bratislave, a keď som videl, že ostatní Prešovčania sú s touto situáciou tiež nespokojní. Opäť nám tu bolo sľúbené niečo, čo nikto nesplnil,“ priblížil vznik piesne frontman kapely Martin Mihalčín, ktorý sa postaral o jej text a spolu s basgitaristom Tomášom Durkáčom zložil aj hudbu.

„Hneď po tom, ako sme vydali nové CD, dostalo sa k nám veľa ohlasov k piesni Obchádzka – hlavne od Prešovčanov, tak sme si povedali, že čo najskôr musíme natočiť klip doma v Prešove a s Prešovčanmi,“ vyjadril sa Mihalčín na margo nového počinu. Videoklip vznikol pod režisérskou taktovkou Michala Kunesa Kováča. „Scenár sa mi v hlave kreoval už dlhšie a s miernymi obmenami sme to s režisérom takto aj natočili. Príbehy v klipe hovoria o tom, aké množstvo času ľudia strávia v autách a zápchach aj v takom malom meste ako je Prešov. V klipe sme to chceli posunúť do absurdna a v našich príbehoch ľudia prežijú v autách doslova celý život,“ vysvetlil spevák.

Realizácia klipu k Obchádzke trvala dlhší čas, keďže si uzávierka jednej z prešovských ulíc vyžadovala veľké množstvo príprav a povolení. „Myslím si, že by sa to v inom meste ani nedalo natočiť, pretože inde by sme možno nenašli toľko ľudí, ktorí by boli ochotní nezištne pomôcť. Naozaj som nečakal, že to pôjde až takto hladko, počas celej prípravy nám nikto ani raz nepovedal – toto sa nedá. Práve preto si myslím, že si Prešovčania túto pesničku zaslúžia. A zaslúžia si aj obchvat!“ dodal Mihalčín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Heľenine oči