Všetko je láska, hlásajú Jay Z a Beyoncé na novom albume

Americká speváčka Beyoncé a jej manžel rapper Jay Z vydali bez ohlásenia spoločný album Everything Is Love. Nahrávku s deviatimi skladbami uviedli na trh pod menom The Carters. Novinka je momentálne dostupná prostredníctvom streamovacej služby Tidal, na ktorej dvojica sprístupnila aj bonusovú skladbu Salud!

18.06.2018 12:00
Beyoncé Jay Z Foto: ,
Dvojica Beyoncé a Jay Z vydali nový spoločný album bez ohlásenia.
debata

Beyoncé a Jay Z zároveň zverejnili videoklip ku skladbe Apeshit, ktorý si ich priaznivci môžu pozrieť napríklad na službe YouTube. Video k druhej skladbe z albumu nakrútili v máji v parížskom múzeu Louvre. Režisérom novinky je Ricky Saiz. Na skladbe Apeshit s umelcami spolupracovali rapperi Offset a Quavo a rapper, spevák a producent Pharrell Williams.

Pharrell Williams s manželmi spolupracoval aj na skladbe Nice. Okrem zmienených interpretov sa na albume Everything Is Love podieľal aj rapper Ty Dolla Sign, ktorý spolupracoval na skladbách Boss a Lovehappy.

Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v 90. rokoch ako členka skupiny Destiny's Child, s ktorou má na konte štyri štúdiovky, no neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Ako sólistka uviedla na trh albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am… Sasha Fierce (2008), 4 (2011), Beyoncé (2013) a Lemonade (2016). Speváčka získala už 22 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Austin Powers v Zlatom úde (2002), Pokušenie (2003), Ružový panter (2006), Dreamgirls (2006), Cadillac Records (2008) či Posadnutá (2009).

Jay Z, vlastným menom Shawn Corey Carter, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Debutoval však až v roku 1996, keď vydal album Reasonable Doubt. Ten je spolu s nahrávkami The Blueprint (2001) a The Black Album (2003) v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone. V súčasnosti má na konte už trinásť sóloviek, dva spoločné albumy so spevákom R. Kellym a po jednom s rockovou kapelou Linkin Park a rapperom Kanyem Westom. Okrem toho vydal viacero kompilácií a získal zatiaľ 21 cien Grammy. Vlani ho uviedli do Skladateľskej siene slávy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Beyonce #Jay Z #album #Louvre #Tidal