Alice in Chains vydajú album Rainier Fog

Novinka sa dostane na trh 24. augusta a bude obsahovať desať skladieb.

02.07.2018 07:00
Alice in Chains Foto: ,
Americká rocková kapela Alice in Chains.
debata

Formácia z nich najnovšie zverejnila pieseň So Far Under. Predtým ponúkli singel The One You Know.

Rainier Fog je prvý album, ktorý kapela nahrávala po viac ako 20 rokoch v domovskom Seattli. Muzikanti pritom pracovali v rovnakom štúdiu, v ktorom nahrali aj eponymný album z roku 1995. Okrem toho nahrávali novinku aj v Nashville a Los Angeles. Ruku k dielu pridali aj producent Nick Raskulinecz, zvukový inžinier Paul Figueroa a o mix sa postaral Joe Barresi. Skupina sa 30. júna predstaví vo Viedni a 1. júla v Budapešti.

Alice in Chains vznikli v roku 1987 v Seattli. Pôvodne v kapele pôsobili Layne Staley (spev), Jerry Cantrell (gitara), Sean Kinney (bicie) a Mike Starr (basgitara). V roku 1990 vydali debut Facelift, z ktorého pochádzajú single ako Man in the Box a Sea of Sorrow. Druhú štúdiovku s názvom Dirt uviedli na trh o dva roky neskôr. Nahrávka, ktorá obsahovala single Would?, Them Bones, Angry Chair, Rooster a Down in a Hole, sa umiestnila na šiestom mieste v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 a získala štvornásobnú platinovú platňu. V roku 1993 kapelu opustil Mike Starr a nahradil ho Mike Inez. O dva roky neskôr formácia vydala spomínaný eponymný album, ktorý sa vyšplhal na prvé miesto rebríčka Billboard 200. Bol to zároveň posledný album, ktorý s kapelou nahrával Layne Staley. Spevák zomrel v apríli 2002. Po trojročnej odmlke nasledovali albumy Black Gives Way to Blue (2009) a The Devil Put Dinosaurs Here (2013), na ktorých už spieva William DuVall. V marci 2011 zomrel Mike Starr.

Tracklist albumu Alice in Chains – Rainier Fog: 01 The One You Know 02 Rainier Fog 03 Red Giant 04 Fly 05 Drone 06 Deaf Ears Blind Eyes 07 Maybe 08 So Far Under 09 Never Fade 10 All I Am

debata chyba
Viac na túto tému: #Alice in Chains