Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach ponúkne Filipovú aj Lipu

Koncerty Slovenskej filharmónie, Simony Martausovej, Lenky Filipovej, vystúpenie Petra Lipu, ale i divadelné predstavenie ponúkne tohtoročný hudobný festival Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach.

01.07.2018 16:00
Filipová Foto:
Lenka Filipová na pódiu.
debata

Úvodné tóny 73. ročníka najstaršieho festivalu vážnej hudby v strednej Európe zaznejú v stredu 4. júla.

Ako informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, festival Hudobné leto predstavuje jedno z najstarších vrcholných kultúrnych podujatí mesta Trenčianske Teplice. Je neodmysliteľnou súčasťou už od roku 1937. Vtedy ho charakterizovali predovšetkým honosnosť, klasika a veľkoleposť. V súčasnosti sú Trenčianske Teplice otvorenejšie širšej vekovej kategórii.

„Veľkoleposť a tradície festivalu si pripomíname predovšetkým kvalitou programu. Súčasťou sú komorné koncerty, ktoré nám pripomínajú slávnostné chvíle udalostí z vojnových rokov. Snažíme sa ale vyhovieť čo najväčšiemu okruhu návštevníkov, preto sú do Hudobného leta zaradené aj žánre ako pop, folk, džez či divadelné predstavenie,“ uviedol Škultéty.

Podľa organizátorky festivalu Zuzany Danechovej program Hudobného leta prinesie počas desiatich týždňov 12 predstavení. Výber hudobných žánrov bol zostavený s cieľom pripraviť kvalitný umelecký program, ktorý zaujme široké cieľové skupiny a ulahodí náročným divákom i širokej verejnosti.

„Pri každom vystúpení sme sa sústredili len na naozaj kvalitných umelcov. Cieľom je obohatenie festivalu o podujatia pre hudobne nevyhranené publikum všetkých vekových kategórií,“ doplnila Danechová.

Počas leta sa podľa nej návštevníci môžu tešiť na koncert Simy Martausovej, štátneho komorného orchestra Žilina, kapely Bashavel, koncertný recitál Dalibora Karvaya a Daniela Buranovského, Sendreiovcov & Kokavakere Lavutára, dvojicu Lipa spieva Lasicu, zoskupenie La Gioia, Lenku Filipovú, vystúpenie Folklórneho súboru Rozsutec a divadelné predstavenie Klamstvo s Emíliou Vášáryovou, Milanom Kňažkom, Gabrielou Škrabákovou a Petrom Šimunom. Záver festivalu bude 6. septembra v Kursalone už tradične patriť Slovenskej filharmónii.

debata chyba