Andrea Bocelli pripravuje nový album Si

Andrea Bocelli vydáva po štrnástich rokoch nový album Si, ktorý oslavuje lásku, rodinu, vieru a nádej.

16.07.2018 07:00
Andrea Bocelli Foto:
Andrea Bocelli na promo zábere.
debata

Nahrával ho vo svojom dome v Taliansku za asistencie legendárneho producenta Boba Ezrina, ktorý v minulosti spolupracoval so skupinou Pink Floyd či spevákom Lou Reedom. Vydá ho 26. októbra.

„Chcel som sa vrátiť k spomienkam, kedy som bol mladý muž hrajúci v bare na klavíri. Odvtedy som vydal mnoho albumov, naspieval veľa coverov a absolvoval som nespočetne veľa vystúpení. Povedal som si, že nadišiel čas vložiť všetku energiu do tvorby úplne nových piesní,“ približuje vznik novinky Bocelli.

„Si je album o srdci a duši, pozitivite a rodine, melódii a kúzle. V súčasnom období hovoríme až príliš často nie. Ale práve Si, teda áno, je slovom, ktoré hovoríme pri prvom bozku, keď s niekým súhlasíme, keď chceme niekoho potešiť. Áno je vyjadrením pozitivity, sily a emócií,“ dopĺňa Bocelli.

Prvý singel If Only vyšiel 15. júna v troch jazykoch a jeho anglická verzia na YouTube získala už takmer 350.000 zhliadnutí. Na piesni sa autorsky podieľali Francesco Sartori a Lucio Quarantotto. Zaslúžili sa aj o Bocelliho najväčší hit Con Te Partiro, ktorý bol vydaný pred 20 rokmi a stal sa jedným z najpredávanejších singlov vôbec.

Andrea Bocelli má za sebou kariéru, pre ktorú je právom považovaný za jednu z najväčších hviezd modernej hudobnej histórie. Spieval pápežovi, prezidentom a kráľovským rodinám. Vystupoval v najslávnejších koncertných halách a operných sálach, na konte má viac ako 80 miliónov predaných nahrávok, Golden Globe, sedem Brit Awards a hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. Spolupracoval s Edom Sheeranom, Arianou Grande, Jennifer Lopez, Tony Bennettom či Céline Dion.

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #album #Andrea Bocelli #nahrávka