Anastaciu vytlačil zo štadióna postup domáceho Spartaka

Ak ide o slovenský futbal, musí ustúpiť aj hviezda svetového formátu. Svoje o tom vie aj americká speváčka Anastacia, ktorá mala pôvodne vystúpiť 12. augusta na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Organizátorom koncertu však zhatili plány futbalisti FC Spartak Trnava, ktorí postúpili do 3. predkola Ligy majstrov, a celý štadión tak musí byť už 13. augusta k dispozícii potrebám UEFA. Povestný mezzosoprán belošky s černošským hlasom však predsa len zaznie v avizovanom termíne, len o pár desiatok metrov ďalej – v priľahlom trnavskom amfiteátri.

04.08.2018 09:00
Anastacia Foto: ,
Americká speváčka Anastacia vystúpi 12. augusta v trnavskom amfiteátri.
debata

Podľa Stanislavy Šebeňovej z predajnej siete Ticketportal nie je možné uskutočniť koncert na štadióne, pretože „balenie techniky a príprava trávnika by sa nestihla v požadovanom čase“. Vstupenky zakúpené na štadión platia podľa jej slov aj do amfiteátra, nezmenená zostáva aj forma sedenia a státia. Jediné, čo by mohlo sčasti poznačiť atmosféru koncertu, je kapacita, v ktorej sa amfiteáter vynovenému futbalovému stánku Trnavy nedokáže vyrovnať.

Nie je to prvýkrát, čo sa koncert Anastacie na Slovensku spája s futbalom. Slovenskú premiéru absolvovala v roku 2005 na štadióne Artmedie v bratislavskej Petržalke, keď v roku 2009 zavítala do Národného tenisového centra, susedné Tehelné pole zase práve hostilo divácky príťažlivý zápas medzi Slovenskom a Českom. Aj keď tentoraz do jej turné zasiahol futbal viac ako kedykoľvek predtým, dôvody, ktoré k tomuto rozhodnutiu viedli, zrejme obmäkčia prípadné rozhorčenie. Anastacia sa totiž netají tým, že je sama veľkou fanúšičkou tohto športu.

„Milujem futbal. Myslím si, že je milé, ako Európania rozprávajú aj o americkom futbale, i keď ten originálny je práve európsky. O pravidlách som toho veľa nevedela, ale keďže som v Európe strávila mnoho času, podarilo sa mi oboznámiť sa s nimi bližšie. Samozrejme, asi najintenzívnejšie som to prežívala v roku 2002, keď som nahrala oficiálnu skladbu (Boom, pozn. red.) pre majstrovská sveta,“ prezradila Američanka minulý rok pre nemecký denník Westfälischen Nachrichten. Vlani dokonca pri oslavách tímu Bayern Mníchov zaspievala s bývalým trénerom klubu Carlom Ancelottim skladbu I Belong To You.

Napriek neskrývaným sympatiám k futbalu však bude mať počas trnavského koncertu hlavné slovo jej nový album Evolution, ktorý vyšiel minulý rok v septembri. „Každá skladba, ktorú píšem, obsahuje nejaké posolstvo. Dnes sa umelci zameriavajú viac na produkciu skladieb či aranžmány. Ale pre mňa je hudba o slovách – chcem, aby moje piesne k ľuďom prehovorili, pomohli im prečkať ťažké časy a dali im pocítiť, že nič nie je nemožné. Dokážete prežiť, vyvinúť sa. Stačí sa pozrieť na mňa,“ povedala o novinke vlani pre britský The Daily Mail speváčka, ktorá v roku 2013 podstúpila obojstrannú mastektómiu po tom, čo jej opätovne diagnostikovali rakovinu prsníka.

Aktuálne turné podľa jej slov nadväzuje na koncertnú sériu s názvom Ultimate Collection (2016 – 2017), počas ktorého ohlásila spoluprácu s nadáciou Cancer Research UK venujúcou sa prevencii a výskumu rakoviny. Navyše, ako dodala, z návratu do Európy je vraj nadšená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Spartak Trnava #Anastacia #Štadión Antona Malatinského