Everlast po prvý raz na Slovensku

Bratislavu čaká v septembri výnimočný koncert. Multitalent, ktorý sa venuje rôznym hudobným žánrom vrátane hip hopu, rocku a blues, predvedie svoju šou v klube Ateliér Babylon v Bratislave.

13.08.2018 07:00
Everlast Foto:
Hudobník Everlast.
debata

Gitarista, spevák a textár odohrá so svojou kapelou klubový koncert a ponúkne prierez svojou diskografiou v piatok 21. septembra 2018. "Na Bratislavu sa už veľmi teším, pretože som u vás ešte nevystupoval. Hral som však v susednom Česku a myslím, že ste podobní. Verím, že atmosféra u vás bude rovnako skvelá,“ uviedol Everlast.

Americký hudobník Everlast, vlastným menom Erik Francis Schrody, má široký žánrový záber. Jeho začiatky a prvé úspechy pochádzajú z obdobia deväťdesiatych rokov. V tom čase bol spevákom skupiny House of Pain. Vyprodukoval s ňou hit Jump Around, ktorý dodnes elektrizuje partychtivých nadšencov. Neskôr mu priniesla úspech sólová dráha. Za spoluprácu na piesni Put Your Lights On z albumu Supernaturals od Carlosa Santanu dostal cenu Grammy.

Everlast, ktorý budúci rok oslávi päťdesiatku, vydal počas svojej kariéry sedem sólových albumov. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne What It's Like, White Trash Beautiful, ENDS, Black Jesus či I get by. Jeho tvorba je fúziou blues a rocku, so špecifickým vokálnym prejavom s prvkami svojského alternatívneho hip hopu. Nadaný hudobník so svojim charizmatickým a mužným prejavom a prepracovanou tvorbou priťahuje široké spektrum fanúšikov, k čomu prispieva aj vplyv na jeho produkciu od kapiel ako Beastie Boys, Cypress Hill, Ice-T, Gang Starr, Johnny Cash, Bob Dylan, Tom Petty, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Neil Young a Run D.M.C.

Koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon bude pozostávať z dvoch častí. Časť koncertu pripomenie jeho najúspešnejší album Whitey Ford Sings the Blues, ktorý oslavuje dvadsiate výročie vydania. V druhej časti koncertu odznie mix piesní od House of Pain a Everlast, vrátane skladieb z nového albumu Whitey Ford’s House of Pain.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Everlast