Rómsku hudbu, spev i tanec prinesie do mesta Cigánsky bašavel

Autentická rómska hudba, tanec a spev, ukážky cirkusového umenia či ochutnávka tradičných rómskych špecialít.

13.08.2018 11:53
huslistka, Rómsky holocaust Foto: ,
Barbora Botošová je skvelou interptetkou, ale venuje sa aj úpravám, aranžovaniu a skladaniu hudby.
debata

To je časť z programu deviateho ročníka festivalu rómskej kultúry s názvom Cigánsky bašavel, ktorý bude v nedeľu 19. augusta v Bratislave.

„Sme radi, že Cigánsky bašavel sa stal už tradičným miestom spoločných zážitkov, ktoré pomáhajú zbližovať ľudí a dokážu búrať bariéry,“ povedala Barbora Kohútiková, zakladateľka združenia Divé maky, ktoré podujatie organizuje.

Vrcholom podujatia bude galaprogram detí z Divých makov a ich hostí – tanečnej skupiny Credance. Súčasťou bude aj ohňová šou, ktorú povedie huslistka a primáška Barbora Botošová.

Návštevníci budú môcť na festivale podporiť aj talentované rómske deti a mládež buď zaslaním darcovskej SMS, alebo finančným darom priamo na mieste konania. „Každoročne organizujeme Cigánsky bašavel práve preto, aby sme našim deťom dali priestor a šancu ukázať, čo dokážu. Vďaka podpore verejnosti dostávajú príležitosť zmeniť svoj osud, za čo veľmi ďakujeme,“ dodala Kohútiková.

Vstup na Cigánsky bašavel je voľný a potrvá od 15. do 22. hodiny. Pre deti sú pripravené aj ukážky cirkusového umenia, kútik s animátormi, výtvarný workshop či maľovanie na tvár. Na dospelých čaká napríklad bezplatné líčenie, predaj handmade výrobkov či ochutnávka tradičných rómskych špecialít.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Cigánsky bašavel #hudba #tanec #talent