Košický zlatý poklad: Rovno do finále poslala porota 6 skladieb

Do finále a semifinále 34. ročníka hudobnej súťaže Košický zlatý poklad postúpilo 17 piesní.

13.08.2018 15:14
Nocadeň Rastislav Kopina Foto: ,
Spevák skupiny Nocadeň Rastislav Kopina bol jedným z porotcov v súťaži Košický zlatý poklad.
debata

Rozhodli o nich Peter Bič a Viktória Vargová zo skupiny Peter Bič Project, Igor a Roman Timkovci z kapely No Name, Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň a redaktori Štúdia RTVS Košice, ktorí mali na výber zo 161 prihlásených súťažných skladieb.

Šesť nahrávok poslali priamo do finále a zvyšných jedenásť do semifinále, v rámci ktorého o nich budú hlasovať poslucháči Rádia Slovensko prostredníctvom SMS správ. Zo semifinále následne postúpi do finále šesť piesní.

Do súťaže sa podľa jej riaditeľa Juraja Hidvéghyho aj tento rok prihlásili nové tváre i finalisti predchádzajúcich ročníkov, ktorí ponúkli žánrovo bohatú tvorbu. „Do aktuálneho už 34. ročníka Košického zlatého pokladu sa okrem nových autorov a interpretov do súťaže pravidelne hlásia aj finalisti predchádzajúcich ročníkov. Je to pre nás pozitívna spätná väzba a jasný signál, že súťaž má svoju atraktivitu a kvalitu. Žánrový záber bol naozaj veľký, od folkovo ladených skladieb cez pop-rock až po heavy metal. Texty piesní boli väčšinou o živote a, samozrejme, v nich prevažovala večná téma lásky. Prvá šestica finalistov je známa a som zvedavý, ktorých šesť semifinálových skladieb doplní finálovú dvanástku,“ skonštatoval Hidvéghy.

Finálový koncert Košického zlatého pokladu, ktorý sa zameriava na prezentáciu a propagáciu pôvodnej slovenskej populárnej hudby, sa uskutoční 20. októbra o 19:00 v košickom Kulturparku. Víťaz dostane príležitosť nahrať svoju skladbu v štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave a finančnú odmenu tisíc eur.

Interpreti a autori, ktorí sa umiestnia na druhom a treťom mieste, dostanú finančné ceny 750 a 500 eur. Priamy prenos z podujatia odvysiela RTVS v éteri Rádia Slovensko a televízny dokument zo súťaže ponúkne vo svojom programe Dvojka.

debata chyba
Viac na túto tému: #pieseň #finalisti #Košický zlatý poklad