New Order ponúknu dokument, sľubujú raritný pohľad do súkromia

Britská kapela New Order ohlásila nový koncertný dokument s názvom New Order: Decades.

14.08.2018 09:00
Bernard Sumner z formácie New Order na... Foto: ,
Bernard Sumner z formácie New Order na archívnom zábere.
debata

Novinka bude mať premiéru 22. septembra v televízii Sky Arts. V snímke bude možné vidieť skupinu, ako sa pripravuje spolu s umelcom Liamom Gillickom a dvanásťčlenným syntetizátorovým orchestrom pred ich vystúpením na Manchester International Festivale 2017.

Formácia zaspomína aj na svoju dávnejšiu minulosť, pričom tvorcovia do dokumentu zaradili aj rozhovory s najbližšími spolupracovníkmi kapely.

Podľa zástupcov Sky Arts je film „raritnou príležitosťou vstúpiť do súkromného sveta kapely, pochopiť vizuálnu filozofiu jej dizajnu a estetiky a byť svedkom procesu tvorby a spolupráce“.

New Order založili v roku 1980 bývalí členovia kapely Joy Division – Bernard Sumner, Peter Hook a Stephen Morris spoločne s Gillian Gilbert. V súčasnosti v skupine pôsobia aj Tom Chapman a Phil Cunningham, pričom Hook skupinu opustil v roku 2007.

Formácia už mala dve prestávky, v rokoch 1993 až 1998 a neskôr v období 2007 až 2011. Prvý album Movement vydali v novembri 1981 a zatiaľ naposledy ponúkli nahrávku Music Complete (2015). So štúdiovkami Technique (1989) a Republic (1993) sa im podarilo dobyť UK Chart. Na konte majú single ako Blue Monday, Confusion či True Faith.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #dokument #New Order #rarita