Na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards si uctia Arethu Franklinovú

Organizátori odovzdávania cien MTV Video Music Awards, ktoré sa bude naživo vysielať v pondelok z New Yorku, si plánujú uctiť odkaz zosnulej americkej soulovej speváčky Arethy Franklinovej a hľadajú spôsob, ako to správne urobiť.

19.08.2018 13:37
Záber z roku 2011: SPeváčka Aretha Franklin... Foto: ,
Záber z roku 2011: SPeváčka Aretha Franklin (vľavo) a moderátorka Oprah Winfrey.
debata

Výkonný producent toho programu na hudobnej stanici MTV Jesse Ignjatovic povedal v piatok pre tlačovú agentúru Associated Press (AP), že tím „pracuje na množstve rôznych možností“.

Franklinová zomrela vo štvrtok 16. augusta vo veku 76 rokov na rakovinu pankreasu. Skonala doma v americkom meste Detroit v štáte Michigan.

Ignjatovic uviedol, že hľadá „tú pravú atmosféru a toho pravého umelca“, aby kráľovnej soulu vzdali poctu správnym spôsobom. Producent dodal: „Či už to bude hudobné vystúpenie alebo hovorené slovo, bude to niečo zásadné a urobené tak, aby to vyvolalo tú správnu atmosféru, veď ide o Arethu Franklinovú.“

Záber z roku 1987: Speváci James Brown a Aretha...
Záber z roku 2011: SPeváčka Aretha Franklin...
+15Záber z roku 2004: Speváčka Aretha Franklin...

Odovzdávanie cien MTV Video Music Awards sa bude konať v koncertnej sále Radio City Music Hall v Rockefellerovom centre v New Yorku.

Franklinová počas svojej dlhej kariéry získala 18 cien Grammy vrátane tej za celoživotný prínos. V roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rokenrolovej siene slávy. V roku 2005 jej udelili Prezidentskú medailu slobody – najvyššie civilné vyznamenanie v USA. V roku 2009 spievala na inaugurácii amerického prezidenta Baracka Obamu.

Pohreb Franklinovej sa uskutoční 31. augusta v jej rodnom Detroite.

debata chyba
Viac na túto tému: #MTV Video Music Awards #pocta #odkaz #Aretha Franklin