Povstanie pokračuje na Námestí SNP

Koncerty, dobré jedlo, príjemná rodinná atmosféra a všade navôkol milí usmiati ľudia rôznej farby pleti, orientácie, vierovyznania či národnosti, ktorých spája jedno - odpor voči predsudkom, rasizmu a xenofóbii.

28.08.2018 12:00
Povstanie Pokračuje Foto:
Festival Povstanie pokračuje sa koná v rámci výročia Slovenského národného povstania v stredu na Námestí SNP v Bratislave.
debata (2)

To, že aj dnes je dôležité sa proti nim jasne vyhraniť a pripomenúť si tých, ktorí v roku 1944 povstali proti fašizmu vo viere za lepšiu budúcnosť, je cieľom jednodňového festivalu Povstanie pokračuje. Bratislavské Námestie SNP ním ožije v stredu.

„Naše texty sú síce apolitické, ale žijeme na tejto planéte a považujeme fašizmus a nacionalizmus za hrozbu a hlúposť majestátnych rozmerov. 29. 8. preto zahráme na akcii, ktorá nám pripomína, že nad fašizmom sme zďaleka ešte nezvíťazili, pretože ten boj je rovnako večný, ako boj s ľudskou tuposťou,“ napísala na svoj facebookový profil bratislavská post-punková kapela 52 Hertz Whale. Slovenskú hudobnú scénu ešte zastúpi trojčlenná kapela Pokora z Košíc. Headlinermi festivalu budú Los Fastidios z Talianska, hrajúci zmes streetpunku, ska, oi!, reggae či rokenrolu a The Offenders z Nemecka, v ktorých tvorbe sa mieša ska, punk, rocksteady a skinhead reggae.

Štvrtý ročník festivalu okrem koncertov ponúkne aj workshop pre deti a dospelých. Počas neho sa bude vyrábať spoločný objekt, ktorý neskôr umiestnia na Námestie SNP. Workshop povedie galerijná pedagogička Lucia Kotvanová.

Umelecký kolektív APART predstaví na festivale svoj odkaz prostredníctvom performatívneho aktu a videoprojekcie. Pripravená je aj takzvaná Kuchyňa konfliktov kde sa budú podávať jedlá rôznych kultúr. Sprievodný program sa začína od 15. h. Po koncertoch od 22. h bude akcia pokračovať v neďalekom klube Fuga.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Námestie SNP #Povstanie pokračuje