Lucie Bílá sa teší na novembrový galakoncert v Bratislave

Česká speváčka Lucie Bílá sa už teší na blížiaci sa galakoncert, ktorý sa uskutoční 22. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

06.09.2018 09:49
debata
Speváčka Lucie Bílá sa teší na bratislavský... Foto: Patrik Ratajský
Speváčka Lucie Bílá sa teší na bratislavský koncert. Speváčka Lucie Bílá sa teší na bratislavský koncert.

Svoj koncertný setlist pritom podľa vlastných slov postaví najmä na vianočných pesničkách. „Rozhodla som sa, že teraz to nebude len popový koncert, ale že predstavím svoj najmilší repertoár, a to vianočný. Počas Vianoc sa zo mňa stáva dieťa ako z každého z nás, to obdobie mám veľmi rada. Keby som mohla, tak vianočné pesničky spievam celý rok,“ poznamenala speváčka počas stredajšej tlačovej konferencie v jednom z bratislavských hotelov.

Okrem vianočných skladieb počas koncertu však napokon zaznie i niekoľko celkom čerstvých noviniek obľúbenej českej slávice. „Budem mať nádherný repertoár. Skladali sme ho spolu s mojím dlhoročným spolupracovníkom Petrom Maláskom. Zaradím doň aj pár piesní z nového albumu, ktorý vyjde až na budúci rok. Jednu z nich som naspievala pre môjho syna, druhú pre maminku. Sú to veľmi citlivé a emotívne veci, také poklady, ktoré vznikli v bratislavskom štúdiu s producentom Martinom Šrámkom a prvýkrát na verejnosti ich budem spievať práve na tomto koncerte,“ prezradila Bílá, ktorej vystúpenie organizátori oživia jedinečnou technikou. „Pôjde o veľký koncert a veľkú produkciu, tak sme tomu všetko prispôsobili,“ naznačila 52-ročná interpretka.

„Už dávnejšie som si všimol, že Lucka má okolo seba krásnu auru a vyžaruje nádhernú energiu. Rozmýšľali sme preto, ako ju ešte posilniť a chceli by sme to vyjadriť aj obrazovo, na čo sme našli celkom novú technológiu. Po prvý raz bude na Slovensku použitá obrovská holografická projekcia, vďaka ktorej vieme vyjadriť tú energiu a všetky tie zázraky, ktoré sa budú diať na pódiu, v 3D. Okrem toho použijeme obrovské obrazovky s vysokým rozlíšením, na projekciách už pracujú naši grafici. A budeme mať špičkové svetlá a zvukový systém,“ vymenoval Rudo Tuček, ktorý spolu so svojím tímom koncert technicky zastreší.

Speváčku bude na koncerte sprevádzať Kapela Petra Maláska a 40-členný symfonický orchester a po jej boku sa objaví aj špeciálny hosť, spevák z kapely Arakain Jan Toužimský. „Ja na hostí moc nie som, pretože sa nerada delím, ale toto je hosť, ktorý ku mne patrí. S Arakainom koncertujem už veľa rokov, sú to moji priatelia a s Janom sa cítim na javisku neskutočne dobre, len teraz sme prežili nádherné leto na festivaloch… Ja vždy hovorím, že Jan ma berie do hluku a do rámusu s tým metalom a ja ho zas beriem do ticha. Teraz už so mnou bude hrať na Vianoce po štvrtý raz, tak nejako k sebe už patríme. A na symfonický orchester sa teším tiež, pretože keď je niečo veľké, tak to pekne znie,“ podotkla Bílá, ktorá koncert opäť rozšíri aj o charitatívny rozmer.

Tentoraz na ňom bude predávať prívesky s anjelikmi. „Láska, to je moja práca. Chodiť medzi ľudí a rozdávať lásku, pre to som sa narodila. Preto som premýšľala, čo okrem samotného koncertu ešte vymyslím a toto ku mne prišlo úplne prirodzene. Nielenže ma tie ručné práce bavia, som nimi doslova posadnutá, ale tým, že sa takto hrám, dokonca aj pomáham. Teraz by som z vyzbieraných peňazí chcela kúpiť ďalší invalidný vozík. Kam presne peniaze poputujú, budem ľudí vopred informovať,“ uviedla speváčka.

Záznam z galakoncertu by sa počas vianočných sviatkov mal objaviť aj na televíznych obrazovkách. „Záujem o záznam z koncertu prejavili viaceré slovenské televízie, my si vyberieme tú najlepšiu a nakrútime to. Preto robíme ten koncert s takým predstihom, chceli by sme to totiž stihnúť postrihať, aby sa na Vianoce mohol už vysielať,“ uzavrela Bílá.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #charita #Lucie Bílá #Vianoce #gala #Arakain