Peter Lipa naozaj nelení. Dokončuje dva nové albumy

Slovenský džezmen Peter Lipa dokončuje dva nové albumy. Paralelne sa však venuje aj prípravám na Bratislavské jazzové dni.

03.10.2018 07:00
Peter Lipa Foto: ,
Na snímke koncert speváka Petra Lipu – 75 rokov v plnom nasadení v Bratislave 27. septembra 2018.
debata (1)

„Na jednom budú moje nové veci, jednu skladbu som ako duet ponúkol aj Emme Drobnej, produkovať ju bude Majlo Štefánik. A ten druhý album, to budú čisto staré veci, slovenské evergreeny, pesničky z 30. až 50. rokov prearanžované do nového šatu,“ prezradil v rozhovore pre agentúru SITA spevák.

„Kedysi som nahral beatlesovky, volalo sa to Beatles in Blue(s), teraz som sa rozhodol, že urobím Slovenské evergreeny in Blue(s). Inšpiroval som sa knižkou nestora slovenskej hudby Pavla Zelenaya o slovenských evergreenoch a musím povedať, že aj keď som ich nikdy nepočúval, veľa z nich som poznal. Urobil som teda výber a desať z nich bude na spomínanom albume,“ dodal.

Svetlo sveta by pritom mali obe štúdiovky uzrieť ešte tento rok. „Verím, že do konca roka budú na svete. Jeden track na autorskom albume je ešte nový. Pán Lasica mi dal na poslednú chvíľu ešte predsa len jeden text, takže na jednej pesničke ešte pracujeme, všetky ostatné už sú nahraté, už ich len playbackujeme a o chvíľu začneme mixovať,“ priblížil Lipa, ktorý na vlastnom CD prinesie dvanásť alebo trinásť trackov vrátane duetu s Drobnou.

„Budú tam dokonca pesničky, ktoré som vyprodukoval a neboli zatiaľ na žiadnom mojom albume, konkrétne pesnička Kde bolo, tam bolo a pesnička, ktorú sme nahrali s prešovským AMC Triom, po anglicky spievaná, volá sa Because Of Your Sad Eyes,“ uviedol známy umelec.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #album #džez #Peter Lipa #Emma Drobná #Bratislavské džezové dni