Amy Winehouse bude koncertovať. Ako hologram

Na svetovú koncertnú šnúru budúci rok vyrazí hologram britskej speváčky Amy Winehouse, ktorá vo veku 27 rokov v júli 2011 zomrela na otravu alkoholom. Na príprave turné spolupracujú správcovia pozostalosti zosnulej speváčky s firmou BASE Hologram, pre ktorú to bude už tretí počin s virtuálnym interpretom.

15.10.2018 16:00
Amy Winehouse Foto:
Speváčka Amy Winehouse zomrela vo veku 27 rokov v júli 2011 na otravu alkoholom.
debata

Dátum prvého koncertu ešte neoznámili, časopis Rolling Stone očakáva, že sa uskutoční na sklonku roka 2019. Pri vystúpeniach bude digitálnu podobizeň Winehouse sprevádzať živá kapela, ďalší speváci a „javisková technika“, uviedla produkčná spoločnosť BASE Hologram.

Na koncertoch, ktoré majú trvať 75 až 110 minút, zaznejú digitálne upravené originálne nahrávky. Otec speváčky Mitch Winehouse povedal, že výťažok zo vstupeniek dostane Nadácia Amy Winehouse, ktorá sa zaoberá bojom proti drogovým závislostiam u mladých a ich prevenciou. „Je to pre nás sen. Vidieť ju zase vystupovať je niečo výnimočné, čo naozaj nemožno slovami opísať. Hudba našej dcéry zmenila životy miliónov ľudí a máme nesmiernu radosť, že jej posolstvo bude žiť naďalej týmto inovatívnym a prelomovým spôsobom,“ povedal Winehouse.

V podobe hologramov sa už na pódiách objavili napríklad kráľ popu Michael Jackson alebo raperská legenda Tupac Shakur. Spoločnosť BASE Hologram tento rok na jeseň spustila koncertné šnúry s hologramami amerického priekopníka rokenrolu Roya Orbisona a gréckej opernej speváčky Marie Callasovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Amy Winehouse #koncertné turné #hologram