Jethro Tull vydajú prvú oficiálnu biografiu

Britská rocková kapela Jethro Tull vydá na budúci rok prvú oficiálnu biografiu. Publikácia The Ballad Of Jethro Tull ponúkne spomienky, súkromné fotografie a takisto doteraz nezverejnené fotky z koncertov.

20.10.2018 09:00
Jethro Tull Foto: ,
Škótsky hudobník Ian Anderson (uprostred) počas vystúpenia skupiny Jethro Tull v Bratislave.
debata

Na novinke spolupracoval líder skupiny Ian Anderson, ktorý požiadal o pomoc aj bývalých členov zostavy. Ilustrovaná kniha sa dostane na trh v klasickej a tiež v limitovanej edícii s podpisom spomínaného frontmana a ďalšími bonusmi.

Kniha vyjde v rámci oslavy 50 rokov od založenia kapely. „Myslím, že teraz prišiel ten najlepší čas čerpať zo spomienok mnohých hudobníkov, ktorí boli súčasťou Jethro Tull. Niektorí už, bohužiaľ, nie sú medzi nami a iných je náročné kontaktovať, no tento projekt sa pokúsi ponúknuť ucelený príbeh Jethro Tull, a to ústami Jethro Tull,“ vyjadril sa 71-ročný Anderson, ktorý sa predstaví 18. januára v bratislavskej Hant Aréne s programom Ian Anderson Presents Jethro Tull 50th Anniversary Tour.

Skupina Jethro Tull, ktorá spája blues, rock či folk rock, vznikla v roku 1967. Jej lídrom je spomínaný škótsky skladateľ, textár, spevák a multiinštrumen­talista Ian Anderson. Už v roku 1969 sa dostal ich druhý album Stand Up na čelo britského rebríčka a ako prvý dosiahol zlatú platňu. S ďalšími nahrávkami sa Jethro Tull presadili aj v USA.

Ich piaty štúdiový album Thick as a Brick (1972) a tiež šiesty A Passion Play (1973) dosiahli jednotku v americkom Billboarde 200. Zatiaľ poslednú štúdiovku Jethro Tull – The String Quartets uviedli na trh v marci 2017. Tento rok vydali kompilácie 50 for 50 (2018) a 50th Anniversary Collection (2018).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #biografia #Ian Anderson #Jethro Tull