Miro Žbirka chystá pre fanúšikov vianočný darček

Slovenský spevák Miro Žbirka krátko po tom, ako uviedol v Bratislave, Prahe, Hradci Králové a Brne so špeciálnymi hosťami, textárom Peteom Brownom a producentom Robom Cassom, svoj nový Double Album, už intenzívne pripravuje vianočné koncerty Symphonic Tour 2018.

09.11.2018 09:00
Miro Žbirka Foto: ,
Miro Žbirka fanúšikom zahrá v decembri spolu so symfonickým orchestrom.
debata

V polovici decembra sa spevák so svojou skupinou, symfonickým orchestrom a dirigentom Adriánom Kokošom predstavia v Žiline a Košiciach.

„Minulý rok sme vianočné koncerty v týchto dvoch mestách nestihli, tak ich urobíme teraz. Mám aj jednu vianočnú skladbu, volá sa Vianočná (o prímerí), tú tam určite zahráme, už ju máme s orchestrom nacvičenú, ale nebude to celé o Vianociach. Zaznie tam všetko, len to bude ladené do takej vianočnej nálady, s tým symfoňákom to totiž vyznie tak pekne… Tento projekt robíme už pár rokov, dokonca sme už vydali aj Symphonic Album, takže tie aranžmány už dobre poznáme a neustále sa v nich zdokonaľujeme a posúvame, robíme také krôčiky vpred,“ priblížil Žbirka v rozhovore pre agentúru SITA. Hostkou koncertov bude Katarína Knechtová, s ktorou premiérovo naživo predstavia ich aktuálny spoločný duet Skúška snov.

Obľúbený spevák sa však nepripravuje len na tento december. Priebežne sa už totiž venuje aj programu dvoch budúcoročných veľkých koncertov v Prahe a Bratislave, na ktorých spolu s anglickými a americkými muzikantmi, s ktorými nahrával Double Album, a ďalšími exkluzívnymi domácimi a zahraničnými hosťami zahrá naživo novinky a veľké hity svojej štyridsaťročnej sólovej hudobnej kariéry.

„S tými 40 rokmi to bude tak, ako to býva, keď zostavujete nejaký best of, prinúti vás to obzrieť sa, čo všetko ste ponahrávali. Toto bude veľmi podobné. Jednak budú tie koncerty o Double Albume, z toho budeme vychádzať a potom tu je tých 40 rokov a ja sa budem musieť znovu obzrieť, čo sa počas tých rokov dialo, čo všetko sme nahrali a čo budeme chcieť zahrať. To bude pre mňa veľmi zvláštny moment, pretože na jednej strane sa budem pozerať dopredu a na druhej strane budem mapovať všetky tie roky a možno sa mi budú vynárať rôzne spomienky, ktoré ešte teraz v hlave nemám… Asi bude trošku náročnejšie dať tomu celému nejaký logický tvar, rozhodne sa nebudem nudiť,“ uznal Žbirka.

„Tie koncerty nemôžu byť z mnohých dôvodov príliš dlhé, preto musí byť človek v tom výbere piesní úplne presný. Chcem sa nad tým poriadne zamyslieť a dramaturgicky to zostaviť. Ja sa priznám, že ani neviem, koľko som toho za život nahral. Ale je logické, že keď ste na scéne dlhšie, vyjde vám viac albumov a viac piesní… Budeme sa teda snažiť, aby sa to všetko vydarilo,“ usmial sa.

Termíny koncertov Vianočného Symphonic Tour 2018: 15. decembra – Zimný štadión Žilina 18. decembra – Steel Aréna, Košice

Termíny koncertov Miro Žbirka 40 rokov na scéne: 3. decembra 2019 – O2 Aréna, Praha 5. decembra 2019 – Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Knechtová #vianočný koncert #Miroslav Žbirka #Double Album