Florence and the Machine rozozvučia Ostravu

Na českom festivale Colours of Ostrava sa predstaví aj anglická indierocková kapela Florence and the Machine. Skupina na čele s 32-ročnou speváčkou Florence Welch je po The Cure a Lewisovi Capaldim tretím potvrdeným interpretom 18. ročníka podujatia, ktoré sa bude konať od 17. do 20. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic.

08.11.2018 09:00
Florence and the Machine Foto: ,
Na snímke charizmatická speváčka Florence Welchová.
debata

„O vystúpenie Florence and the Machine na našom festivale sme sa snažili už dlho. Budúci rok je to tak pre nás po The Cure ďalší veľký splnený sen. Koncerty Florence Welch predchádza skvelá povesť, takže veríme, že na návštevníkov v industriálnom areáli Dolních Vítkovic čaká výnimočný hudobný zážitok,“ uviedla riaditeľka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Festival na 20 scénach ponúkne cez 350 programových bodov – popri koncertoch viac ako 120 zahraničných a domácich kapiel taktiež diskusie v rámci medzinárodného fóra Meltingpot, divadlá, workshopy, filmy, výtvarné inštalácie a ďalšie sprievodné aktivity.

Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs, s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize.

V roku 2010 sa dostala na trh ako 2CD pod názvom Between Two Lungs, kde pôvodný tracklist doplnili o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál. Na úspech debutu nadviazali druhou štúdiovkou Ceremonials obsahujúcou skladby ako What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go, Spectrum (Say My Name) a Lover To Lover. Ďalšie dve nahrávky How Big, How Blue, How Beautiful (2015) a High as Hope (2018) taktiež nominovali na Mercury Prize. Kapela si zatiaľ vyslúžila šesť nominácií na Grammy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #festival #Colours of Ostrava #Florence and the Machine