Emma Drobná a Emma Smetana: Slovenská scéna môže ísť Česku príkladom

Speváčky Emma Drobná a Emma Smetana majú po novom okrem krstného mena aj ďalšieho spoločného menovateľa. Je ním pripravované turné, na ktorom sa predstavia v piatich mestách v Česku a na Slovensku. Do bratislavského klubu MMC dvojica zavíta 6. decembra.

09.11.2018 16:39
Emma Drobná Emma Smetana Foto:
Speváčky Emma Drobná a Emma Smetana vyrážajú na spoločné turné.
debata

Predtým sa párkrát letmo stretli a prehodili pár viet. Na spoločnom obede však neskôr padla ponuka, či by Emma Drobná neprišla hosťovať na pražský koncert Emmy Smetana, prípadne naopak. Nakoniec z toho vzniklo spoločné turné, v rámci ktorého speváčky vystúpia v Prahe (20. 11.), Brne (10. 11.), Ostrave (7. 12.), Plzni (22. 11.) a nakoniec v Bratislave.

Fanúšikovia sa tak na prelome jesene a zimy môžu tešiť na dvojitú dávku kvalitného popu v podaní dvoch osobitých a svetové trendy reflektujúcich mladých žien. V každom meste odohrajú dvojicu samostatných koncertov a ich priaznivci si tak užijú hneď dva chytľavé, tanečné a zároveň intímne ladené sety.

Video

Aj keď hudobníčky plánujú odohrať svoje koncerty samostatne, myšlienke, že sa predsa len na pódiu stretnú aj spoločne, sa úplne nebránia. „Napadlo nám, že to možno nie je úplne zlý nápad. Problém je v tom, že sme na to časovo celkom tragicky. Ale možno niečo skúsime a buď to bude ,průšvihʻ, alebo prekvapenie,“ dodala Emma Smetana.

Počas rozhovoru pre TV Pravda speváčky prezradili nielen to, ako sa spoznali a čo spoločne plánujú, ale aj to, ako vnímajú kvalitu slovenskej a českej hudobnej scény. Ako sa obe zhodli, slovenská scéna má v tomto smere výrazne navrch.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Emma Smetana #Emma Drobná