Karel Gott je hospitalizovaný, dôvodom je respiračné ochorenie

Ochorenie sa u speváka rozvinulo v polovici minulého týždňa. Ďalší prípadný zápal pľúc alebo priedušiek, v ktorý môžu súčasné zdravotné problémy prerásť, by mohol 79-ročného Gotta ohroziť na živote.

20.11.2018 12:36
karel gott Foto:
Spevák Karel Gott.
debata

„Áno, pán Gott je hospitalizovaný,“ potvrdila bez bližších podrobností informáciu pre portál iDNES.cz spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová. Karel Gott podstúpil vo štvrtok vo Všeobecnej fakultnej nemocnici na Karlovom námestí vyšetrenie, po ktorom lekári rozhodli o jeho hospitalizácii. Ako diagnózu určili zápal dýchacích ciest, ktorý ohrozuje priedušky a pľúca.

Lekári držia speváka vzhľadom na oslabenú imunitu v karanténe. Smie k nemu len vybraný personál a manželka, píše Blesk. Gottov management zrušil jeho pracovný program do konca tohto týždňa. Spevák sa z dôvodu hospitalizácie nemohol zúčastniť ani na nedeľných oslavách 90. narodenín svojej kolegyne Yvetty Simonovej, ktorej poslal kyticu a list.

V novembri 2015 diagnosti­kovali lekári Karlovi Gottovi zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín, takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Gott začal neodkladne cielenú onkologickú liečbu a tiež zrušil všetky svoje naplánované koncerty. Po šiestej chemoterapii následné vyšetrenie ukázalo, že jeho nádorové ochorenie úplne vymizlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #hospitalizácia #Karel Gott