Kapela Čechomor poteší na jar fanúšikov na Slovensku

Na piatich koncertoch oslávia svoju tridsaťročnicu na hudobnej scéne. Spoločnosť na šnúre im pritom bude robiť i slovenská kapela Arzén.

20.11.2018 16:00
Čechomor, Lodenica Foto:
Skupina Čechomor na pódiu.
debata

"Po dlhšom čase máme samostatné turné. Koncerty budú prierezom našej histórie, no okrem klasického repertoáru zahráme aj piesne z nového CD Nadechnutí. Turné sme naplánovali spolu so skupinou Arzén, ktorá je na scéne 35 rokov. Po prvýkrát sme sa videli pred mnohými rokmi v Terchovej. Pokrstili sme im dokonca s Frantou jeden album. Sú to fajn chalani, ktorí majú radi hudbu a baví ich, čo robia,“ povedal huslista, spevák a gitarista kapely Karel Holas.

Novinka Nadechnutí vyšla na jar tohto roku. Album obsahuje 12 nových piesní a jeden bonus. „Pozvali sme si na spoluprácu dychový orchester Kumpánovi muzikanty, ktorý s nami celý album nahral. A aby sme uspokojili aj našich mladších fanúšikov, CD Nadechnutí vyšlo na jeseň aj pod názvom Nadechnutí Jinak, na to nám zas všetky piesne v inom šate a bez dychových nástrojov pomohli nahrať naši mladší a bývalí spoluhráči. Myslíme si, že sme urobili dobrý krok vpred,“ poznamenal Holas.

Pripravovaná šou skupiny Čechomor bude postavená hlavne na ich hudbe, atmosféru však dotvoria aj svetelné a zvukové efekty. „Živé vystúpenie je pre každú kapelu živnou pôdou. Neviem si náš hudobný život bez vystupovania vôbec predstaviť. Tešíme sa na slovenské publikum, ktoré nám rozumie a dokáže sa úplne prirodzene dostať do varu. To my zbožňujeme,“ podotkol Holas.

Termíny koncertov Čechomor + Arzén Tour 2019:

  • 1. marca – Hant Aréna, Bratislava
  • 8. marca – Kultúrny dom Andreja Hlinku, Ružomberok
  • 9. marca – Dom odborov, Žilina
  • 15. marca – Piano Club, Trenčín
  • 16. marca – Športová hala Milénium, Nové Zámky
debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Čechomor