Na Colours of Ostrava sa predstaví aj Mariza

Zástupkyňa žánru fado sa vráti na podujatie po 14 rokoch.

21.11.2018 07:00
speváčka Mariza Foto:
Speváčka Mariza.
debata

„Ešte v roku 2005 v areáli Slezskoostravského hradu sa jej koncert stal nezabudnuteľným zážitkom, ktorý sa vryl do sŕdc všetkých návštevníkov. Pre niektorých to teda bude krásny návrat a pre mnohých zasa zoznámenie sa s touto hudobnou perlou, ktorá od svojich začiatkov v malých lisabonských tavernách vyrástla na hviezdu, ktorá predáva milióny albumov po celom svete, natáčala so Stingom a bola nominovaná niekoľkokrát na Latin Grammy,“ uviedla riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Účasť na 18. ročníku Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 17. do 20. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic, predtým potvrdili The Cure, Florence and the Machine a Lewis Capaldi.

Mariza vyrastala v Portugalsku a spevu sa venuje už od detstva. V apríli 2002 vydala debutový album Fado em Mim, po ktorom nasledovalo ďalších šesť štúdioviek. Tento rok vydala svoj zatiaľ posledný počin s eponymným názvom Mariza. Vystupovala v známych koncertných sieňach ako napríklad Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Hollywood Bowl či Sydney Opera House.

debata chyba
Viac na túto tému: #Colours of Ostrava #Mariza