Scooter rozozvučia bratislavské NTC

Legendárna nemecká formácia Scooter oslávi v slovenskej metropole 25 rokov na scéne. V rámci 100% Scooter 25 Years Wild & Wicked Tour odohrá 23. marca 2019 koncert v bratislavskom Národnom tenisovom centre.

28.11.2018 16:00
Scooter Foto: ,
Nemecká kapela v hlavnom meste oslávi 25 rokov na scéne.
debata

Scooter to rozbalí na plný plyn a počas veľkej šou budú halou znieť všetky zásadné hity, ktoré charizmatický shouter H. P. Baxxter a jeho dvaja spoluhráči nekompromisne nasadia do uší a nôh svojich fanúšikov. Hyper Hyper, Fire, How Much Is the Fish?, Ramp! (The Logical Song), Nessaja, Maria (I Like It Loud) či Move Your Ass! budú spievať spolu so všetkými, ktorí sa radi bavia už celé štvrťstoročie s jednou z najúspešnejších európskych kapiel, aké sa kedy na tanečnej a eletronickej scéne objavili.

Som nadšený z toho, že sa môžeme po tak dlhej dobe vybrať do Bratislavy, hovorí frontman H.P. Baxxter a dodáva: Na Slovensku bude určite Hyper Hyper Wicked a verím, že to poriadne rozbalíme! Naposledy sme v Bratislave vystúpili koncom 90. rokov a bolo to skvelé. O to viac sa tešíme na ďalšiu veľkú samostatnú šou, kde spoločne s fanúšikmi oslávime naše 25. výročie. Scooter je v silnej forme a na koncerte prejdeme celú našu kariéru, a určite zahráme všetky najväčšie hity.

Minulý rok v septembri vydali dvojalbum Scooter Forever, a pred Vianocami prekvapili originálnou úpravou scooterovských hitoviek na albume 100% Scooter Piano Only, na ktorej sa predstavila jedna z najzaujímavejších nemeckých klasických pianistiek mladej generácie Olga Scheps.

Kapelu prezentuje celkom 30 miliónov predaných nosičov, 90 zlatých a platinových albumov za predaj, 24 hitov v top ten. Tisíce koncertov po celom svete, desaťtisíce fanúšikov, neustála energia i prepracovaná šou s využitím najmodernejšej techniky a v neposlednom rade tiež humor a nadhľad, schopnosť sebairónie, tým všetkým baví Scooter celý svet už štvrťstoročie. Predskokanom bratislavského koncertu bude slovenský DJ Mark VOSS.

Formácia Scooter vznikla na základoch synthpopovej kapely Celebrate the Nun, v ktorej sa v roku 1986 zišli H. P. Baxxter (vlastným menom Hans Peter Geerdes) a Rick J. Jordan. V roku 1989 sa stretávajú v Hamburgu s manažérom Jensom Thelom, s ktorým najskôr vytvorili remixovú skupinu Loop a v roku 1993 skupinu Scooter. Dobre produkovaný a po všetkých stránkach dotiahnutý projekt mixuje prvky happy hardcore a hard trance, stavia na prepracovanej pódiovej šou s množstvom svetelných a pyrotechnických efektov a samozrejme na charizme a prejave frontmana H. P. Baxxtera. Typickým pre staršie nahrávky skupiny sa stalo tiež používanie zmutovaného frekvenčne skresleného hlasu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #hudba #NTC #Scooter