No Name zverejnili videoklip k singlu Ži... a nech žít

Skupina No Name zverejnila videoklip k piesni Ži... a nech žít. Kvôli klipu, ktorý majú na svedomí režisér Juraj Lehotský a kameraman Timo Križko, hudobníci precestovali najkrajšie miesta Slovenska a Česka.

28.11.2018 07:00
Igor Timko No Name Foto: ,
Kapela No Name počas svojho akustického turné zavíta do piatich slovenských miest.
debata

„Tým, že je pesnička Ži… a nech žít inšpirovaná históriou, spolužitím Slovákov a Čechov, udalosťami na námestiach a okupáciou, miesta, ktoré sme do klipu nasnímali, sme vyberali na cestách. Chceli sme vystihnúť pocit slobody, krehkosť ľudského bytia voči nekompromisnému svetu. Precestovali sme Tatry, Slovensko, Českú republiku…“ priblížil líder kapely Igor Timko, ktorý počas nakrúcania dokonca vyliezol na niekoľko pražských a bratislavských domov istený špecialistom na výškové práce.

„Počas nakrúcania sa vždy udejú veci, keď ste vystavení konfrontačným situáciám. Už len to, že vznikne nápad sadnúť si na okraj rímsy budovy vysokej 60 metrov, to je situácia, ktorá vás ako tím dokonale preverí. V klipe to vyzerá šialene, pravda je však taká, že som bol dokonale istený profesionálom, špecialistom na výškové práce. Musím však priznať, že môj pobyt na rímsach pražských a bratislavských striech, si budem pamätať po celý život,“ poznamenal spevák, ktorý v novinke stvárňuje človeka putujúceho časom.

Pieseň, ktorú Timko otextoval a naspieval po slovensky i po česky, kapela už naživo predstavila na oslavách storočnice vzniku Československa na Staromestskom námestí v Prahe, v Krnove či na koncerte pedagógov na košickom konzervatóriu a zahrajú ju aj budúci rok na Dermacol No Name Acoustic tour 2019, v rámci ktorého navštívia od začiatku februára do polovice apríla 18 českých a päť slovenských miest.

Termíny slovenských koncertov Dermacol No Name Acoustic tour 2019: 21. februára – Piano Club, Trenčín 22. februára – Dom kultúry, Poprad 8. marca – Spoločenský pavilón, Košice 14. marca – Holiday Inn, Žilina 29. marca – Istropolis, Bratislava

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #singel #Igor Timko #No Name