Desmod a Cigánski diabli opäť na jednom pódiu?

Slovenské kapely Desmod a Cigánski diabli vyrazia na ďalšie spoločné turné. Od 1. do 15. marca 2019 navštívia Liptovský Mikuláš, Košice, Poprad, Prešov, Trnavu, Bratislavu a Nitru. Počas koncertov odohrajú prevažnú väčšinu skladieb spoločne.

02.12.2018 12:00
Desmod, Mário „Kuly“ Kollár Foto: ,
Spevák kapely Desmod Mário „Kuly“ Kollár.
debata

„Naše turné s Desmodom je takou čerešničkou na torte a hlavne dôkazom toho, akú filozofiu razíme v našich projektoch a tou je spájanie hudobných žánrov. Skladby ako Montiho Čardáš, Lavíny viacerí hudobní experti, dokonca fanúšikovia považovali za nehrateľné v spoločnej interpretácii s rockovou kapelou alebo, naopak, s cimbalovkou. A práve tieto skladby mali na predchádzajúcom turné obrovský ohlas. Sme radi, že sa nám darí búrať bariéry medzi jednotlivými hudobnými žánrami a, naopak, stavať mosty a prepájať naoko nespojiteľné,“ uviedol huslista Štefan Banyák.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na prekvapenia. „Okrem svojich typických temperamentných a virtuóznych skladieb, fanúšikov čakajú duety Kulyho a Silvie Šarköziovej, hity Desmodu obohatené o sóla cimbalistu Ernesta Šarköziho, či husľové sóla Štefana Banyáka a klarinetistu Zoltána Grunzu. Náš repertoár je doplnený o rockové aranžmány Desmodu a Kulyho spev a k tomu zaznejú aj dlho utajované spoločné novinky, ktoré si zatiaľ nechávame pod ‚pokrievkou‘,“ prezradil kapelník Cigánskych diablov Ernest Šarközi.

Desmod zahrá v zložení Mário „Kuly“ Kollár (spev), Dušan Minka (basgitara), Rišo Synčák (gitara), Rasťo Toman (gitara), Ján Škorec (bicie) a Martin Cibulka (klávesy). Cigánski diabli sa na turné vyberú v klasickej zostave Ernest Šarközi (cimbal), Silvia Šarköziová (violončelo), Štefan Banyák (prvé husle), Jozef Farkaš (viola), Zoltán Grunza (klarinet, tárogató) a Róbert Fehér (kontrabas). “Máme ich veľmi radi, Cigánski diabli sú úžasní ľudia a úžasní muzikanti, a sú to neskutoční improvizátori. Majú radi srandu a humor, dajú sa na všetko nahovoriť. Bude to opäť energické spojenie, veľmi sa teším najmä na naše pódiové battle. Z našich skladieb určite zahráme skladby Chýbanie, Anjel či Nevrav mi aký som,“ povedal líder Desmodu Kuly.

Rovnako sa tešia aj Cigánski diabli. „V roku 2011 mal náš orchester výročný koncert a jedným z našich hostí bol aj Kuly. Odohrali sme s ním hit Vyrobená pre mňa a práve od tohto času spoločným rozhodnutím vzniklo naše netradičné spojenie rock & etno. S chlapcami z Desmodu sme dnes kamaráti, sme si v mnohom podobní. Majú podobný zmysel pre humor ako my, majú radi podobnú hudbu ako my, aj preto sme si od začiatku sadli,“ vyjadrila sa Silvia Šarköziová.

Termíny Desmod a Cigánski diabli Tour 2:

  1. marca – Liptovský Mikuláš
  2. marca – Košice
  3. marca – Poprad
  4. marca – Prešov
  5. marca – Trnava
  6. marca – Bratislava
  7. marca – Nitra

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #turné #Desmod #Cigánski diabli