Katarzia a Pjoni vyrážajú na turné Nepohodlná osoba

Slovenská speváčka Katarzia a producent Jonatán Pastirčák známy aj ako Pjoni či Isama Zing v decembri vyrazia na turné Nepohodlná osoba. Na šnúre, v rámci ktorej ich čaká deväť zastávok po Slovensku i Česku, predstavia hudbu z albumu Antigona.

01.12.2018 09:00
Katarzia Foto: ,
Speváčka Katarzia.
debata

Novinka, ktorá uzrela svetlo sveta v októbri, získala ešte pred svojím vydaním prestížne ocenenie Dosky za najlepšiu scénickú hudbu a pred týždňom tiež Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Mladý tvorca.

Katarzia sa na albume Antigona posunula k čisto elektronickej produkcii s minimalistickým zvukom a spevom hraničiacim s rapom a nový kurz udala i v textárskej rovine prechodom ku spoločensky mimoriadne aktuálnym a angažovaným témam. Na piesňach pre Antigonu spolupracovala s Pjonim, ktorý ju už v minulosti zaujal svojím prístupom k hudbe a elektronike.

Okrem piesní Nepohodlná osoba, Bojím sa, Bábiky alebo Neodvrávaj pánovi, ktoré sa objavili v divadelnej inscenácii Antigona, predstavia Katarzia a Pjoni na turné i ďalšie autorské skladby. Dvojicu počas decembrovej šnúry doplní i bubeník Petr Hanák, ktorý je členom Katarziinej kapely a skladbou Uspávanka sa produkčne podieľal aj na albume Antigona. Chýbať nebude ani videoprojekcia pod taktovkou audiovizuálnej umelkyne Kateřiny Blahutovej pôsobiacej na Islande a známej pod umeleckou prezývkou Katla.

Po decembrovom turné sa Katarzia plánuje venovať ďalšej tvorbe. „Rada by som opäť robila nové veci a ponorila sa hlbšie do Abletonu. Hľadám koncept ďalších textov a inšpiráciu,” prezradila mladá umelkyňa.

Termíny koncertov Nepohodlná osoba tour 2018:

6. decembra – Klub Lúč, Trenčín

7. decembra – Wave, Prešov

8. decembra – Kasárne / Kulturpark, Košice

11. decembra – MeetFactory, Praha

12. decembra – Kabinet Múz, Brno

14. decembra – Stanica Žilina-Záriečie, Žilina

15. decembra – Záhrada, Banská Bystrica

19. decembra – Malý Berlín, Trnava

20. decembra – MMC, Bratislava

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Katarzia #Pjoni #Katarína Kubošiová #Antigona