Dievča je môj najlepší album, teší sa Zuzana Mikulcová

Slovenská speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová plánuje v stredu vydať svoj druhý sólový album Dievča. Štúdiovka, ktorá vychádza pod hlavičkou vydavateľstva go2stage a ktorú z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, je podľa Mikulcovej hlboká, zrelá a precízne dotiahnutá.

04.12.2018 07:00
debata
Speváčka Zuzana Mikulcová vydáva nový album... Foto: Michal Záhornácky
Zuzana Mikulcová Speváčka Zuzana Mikulcová vydáva nový album Dievča.

„Pri albume Slová to bol z mojej strany veľký kompromis, bolo nutné stihnúť určité termíny a čo najrýchlejšie ho spraviť. Nebola som s ním nikdy stopercentne spokojná. O albume Dievča to povedať nemôžem. Dievča je to najlepšie, čo som kedy nahrala,“ zhodnotila speváčka.

Spoločnou črtou oboch sólových albumov sú intímne a osobne ladené texty, ktoré si napísala Mikulcová sama. Na novom albume zároveň zaznieva viac tém, pričom tou hlavnou je reflexia detstva a dospievania. „Veľa naznačujem aj v booklete albumu a v textoch, aby poslucháči nevnímali ,dievča’ len ako pomenovanie mladého človeka ženského pohlavia, ale aj ako akýsi symbol krehkosti, čistoty, lásky a spravodlivosti, ktorý sa z nás počas dospievania nejakým spôsobom vytráca,“ vysvetlila Mikulcová, ktorá na album zaradila okrem nosnej piesne Dievča a ďalších aj dve už zverejnené skladby, Pár snov (2017) a Márne boje (2018).

Na novinke speváčka spolupracovala s Andrejom Hruškom zo štúdia Littlebeat a s bookletom jej pomohol fotograf Michal Zahornacký, ktorý prišiel s nápadom pohrať sa na fotografiách s lúčom svetla. Výsledkom sú čiernobiele obrázky podčiarkujúce ženskú jemnosť a silu.

Talentovaná umelkyňa, ktorá na jar budúceho roku chystá k albumu i koncerty, pokrstí novú štúdiovku 6. decembra v bratislavskom .klube pod lampou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Zuzana Mikulcová