Príď domov, vyzýva novou skladbou Barbora Švidraňová

Slovenská speváčka a herečka Barbora Švidraňová zverejnila svoju prvú popovú skladbu Príď domov. Novinku nahrala v spolupráci so svojím bratom Šimonom „Swibidie“ Švidraňom, ktorý je hlavným producentom a aranžérom piesne a naspieval do nej aj vokály. Na aranžmáne sa tiež podieľal Martin Ferenčík zo skupiny Funkiez a o mix skladby sa postaral Andrej Hruška.

04.12.2018 16:00
Barbora Švidraňová Foto: ,
Barbora Švidraňová sa chce na hudobnej scéne predstaviť nielen ako interpretka, ale aj ako autorka vlastných skladieb.
debata

„Vždy som mala v hlave veľa hudobných nápadov a tým, že som herečka a performerka, tak inklinujem aj k popovej hudbe. Vďaka tehotenstvu a materskej dovolenke a vďaka času, ktorý som teraz strávila mimo pódia, som mala možnosť porozmýšľať, akým smerom sa chcem ďalej uberať. Členom našej kapely BFB (Basie Frank Band, pozn. SITA) sa rozbehol projekt druhej kapely progresívneho džez-punkoveho tria Darkness Positive, tak ja si idem tiež po svojej sólovej osi. Píšem si vlastné texty, aj hudobné námety, a spolupracujem hlavne s mojím bratom,“ vyjadrila sa o svojej novej tvorbe 30-ročná rodáčka zo Žiliny.

Švidraňová, ktorá sa chcela na hudobnej scéne predstaviť nielen ako interpretka, ale aj ako autorka vlastných skladieb, venuje pieseň všetkým ľuďom, čo sa majú radi, ale žijú na diaľku, a tak nemôžu byť spolu. „Pieseň Príď domov chcem venovať všetkým párom, milencom, kamarátom a rodinným príbuzným, ktorí žijú život na diaľku, veľa cestujú, a teda nemôžu byť spolu. A, samozrejme, si veľmi chýbajú. Napriek všetkým komplikáciám sa snažia žiť v tolerancii, láske, pochopení a snažia sa byť čo najčastejšie spolu. Je to priblíženie nás umelcov, muzikantov, ktorí sú stále na cestách, ktorí hrajú muziku z lásky pre ľudí v publiku, častokrát na úkor tej svojej lásky, ktorá ich čaká doma. Paradoxne, skladba nie je smutná, ani príliš romantická, zakomponovali sme tam jemne prvky funky, pretože to mi je veľmi blízke,“ priblížila umelkyňa.

Mladá interpretka ku skladbe ponúkla tiež videoklip, v ktorom účinkuje aj jej syn Gabriel a dokonca aj pes Oliver. Jej partnera v ňom stvárnil herec Michal Koleják. Švidaraňová sa postarala o produkciu, námet aj celkový vizuál klipu. Na scenári spolupracovala s režisérom Samuelom Hindym z MASAHI films. „Klip sa nakrúcal perfektne, bola som prekvapená, ako to malý zvládol. Časový harmonogram sme presne prispôsobili jemu, keď bolo treba kŕmiť, tak sme nakrúcali kŕmenie, keď sa chcel hrať, tak sme točili hranie a keď chcel spinkať, tak sme zatemnili priestor a točili sme noc. Stihli sme to s ním za necelé štyri hodiny a potom sme nakrúcali scény bez malého. Priestory nám poskytol hotel Chateau Gbeľany pri Žiline, čo je krásny barokový kaštieľ, ktorý má aj historické izby, aj moderný sektor a anglickú záhradu a park. Takže sme všetko nakrútili na jednom mieste, čo nám uľahčilo prácu,“ opísala vznik videa speváčka. V klipe sú aj zábery z nahrávacieho štúdia, tie Švidraňová nakrútila ešte v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Barbora Švidraňová pôsobila na divadelných doskách a zahrala si aj v televíznych projektoch, ako napríklad v seriáloch Panelák (2008 – 2017) alebo Búrlivé víno (2013 – 2017), či filmovej komédii Cuky Luky film (2017). Na konte má album Fénix (2016) so spomínanou kapelou Basie Frank Band. Pôsobila tiež v kapele Mila Kráľa, s ktorým vydali tri albumy so scénickou divadelnou hudbou.

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #skladba #Barbora Švidraňová