IMT Smile dali Bratislave bohatú mikulášsku nádielku

Známa prešovská skupina IMT Smile začala vo štvrtok večer (6. 12.) koncertom v bratislavskej Incheba aréne sériu piatich vianočných vystúpení. Tri z nich odohrajú v slovenskej metropole a dva v košickej Steel aréne. Ten prvý bratislavský bol špičkový, mladší i dospelejší spievali, tlieskali aj tancovali na Táslerove pesničky.

07.12.2018 12:00
Ivan Tásler IMT Smile Foto: ,
Ivan Tásler počas bratislavského koncertu v roku 2016.
debata

IMT Smile sú známi tým, že svojim divákom vedia pripraviť veľký hudobný zážitok. To platilo aj pre tento koncert. Otvorili ho skladbou Čo všetko sa môže stať z nového albumu Budeme to stále my. Nasledoval hit Mám krásny sen a zaplnená Incheba prvýkrát spieva so skupinou, podobne aj pri ďalších piesňach, ktoré postupne ponúkli. Boli nimi Čo ak, Budeme to stále my, Len tebe, Niekto ako kráľ, ktorú prearanžovali do džezovej podoby. Potom prišiel prvý hosť, Dodo Kuriľák, známy moderátor a spevák orchestra Bratislava Hot Serenaders, ktorý zaspieval dva známe hity Ja som optimista a Jaj, Zuzka Zuzička z repertoáru Františka Krištofa Veselého.

Táslerovci pokračovali skladbami Veselá pesnička, Úsmev a čaj, Nepoznám a Kapela. Potom Ivan Tásler pozval na pódium druhého hosťa, bol ním raper Kali, ten uviedol dve vlastné skladby Nejsom ten pravý a Nejsi jediná, treťou bol jeho duet s Ivanom Táslerom Poď so mnou. Záver patril skupine, ponúkli hit Exotika, klasiku v podobe skladby Twist & Shout, Ľudia nie sú zlí, Bozk, Cesty II. triedy a do záveru filmový hit Hej Sokoly. Z Bratislavy sa len tak jednoducho neodchádza a to platilo aj v stredu večer, hľadisko si vyspievalo a vytlieskalo prídavok vo forme pesničky Najkrajšie Vianoce.

Príjemný bol pohľad z balkóna na zaplnenú Inchebu pri koncerte domácej slovenskej kapely. Pri pesničke Cesty II. triedy Ivan Tásler aj s gitaristom Tomášom Slávikom zišli z pódia medzi divákov a mobily bežali na plné obrátky, však fotka s Ivanom sa nedá urobiť každý deň. Podľa mnohých ohlasov to bol príjemný večer s mikulášskou nádielkou v podobe dvoch hodín známych hitoviek. Vianočný koncert IMT Smile 2018 pokračuje 7. a 8. decembra vystúpeniami v Bratislave a potom 14. a 15. decembra koncertmi v Košiciach. O popularite skupiny svedčí aj skutočnosť, že trojica bratislavských koncertov je vypredaná.

Toto bol prvý koncert tejto šnúry, chystali sme ho dlho, mali sme včera generálku, predtým skúšky, celý tím dnes urobil veľmi slušnú prácu, musím to povedať za všetkých a zároveň poďakovať. Bolo to veľmi príjemné, dúfam, že ľudia mali z koncertu dobrý pocit a že si ho užili, povedal po koncerte pre TASR líder kapely Ivan Tásler.

Medzi fanúšikmi sa teší pozornosti nový štúdiový album Budeme to stále my, ktorý skupina vydala v októbri. Prvým singlom z neho bola rovnomenná skladba Budeme to stále my, druhým bola pieseň Poď so mnou, ktorú nahrali s Kalim. IMT Smile sú nominovaní na ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Ivan Tásler #IMT Smile