Sting sa v lete vráti na Slovensko

Anglický hudobník Sting vystúpi 30. júna 2019 v Bratislave. Šesťdesiatsedemročný interpret sa v rámci turné Sting: My Songs predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Počas večera ponúkne spolu s rockovou sprievodnou kapelou sólové skladby či hity, ktoré nahral ešte ako člen skupiny The Police.

17.12.2018 12:00
Sting Foto: ,
Sting na koncerte predstaví sólové skladby, ale aj hity, ktoré nahral so skupinou The Police.
debata

Vstupenky na koncert sa dostanú do predaja v utorok 18. decembra. Muzikant sa predstavil v hlavnom meste Slovenskej republiky tento rok 26. júna na Západnej terase Bratislavského hradu, kde sa po jeho boku objavil jamajský spevák Shaggy. Dvojica vydala v apríli spoločný album 44/876.

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov. Spočiatku bol členom spomínanej kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvú sólovku The Dream Of The Blue Turtles a odvtedy ponúkol ďalších jedenásť albumov. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith In You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message In A Bottle, Don't Stand So Close To Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take. Na konte má napríklad 16 cien Grammy, Zlatý Glóbus, cenu Primetime Emmy alebo štyri nominácie na Oscary.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Sting #Zimný štadión Ondreja Nepelu #The Police