Dua Lipa nahrala singel pre akčné science fiction

Anglická speváčka Dua Lipa sa podieľa na soundtracku očakávanej akčnej sci-fi snímky Alita: Bojový Anjel. Dvadsaťtriročná rodáčka z Londýna naň nahrala singel Swan Song, ktorého je aj spoluautorkou. Ako napísala v príspevku na viacerých sociálnych sieťach, k nahrávke nakrútila aj videoklip a nevie sa dočkať, kedy ho uvidia jej fanúšikovia a fanúšičky.

21.12.2018 07:00
Dua Lipa Foto: ,
Anglická speváčka Dua Lipa.
debata

„Fascinujú ma Alita aj úžasný tím tvorcov, ktorí sa spojili, aby umožnili vznik tohto filmu. Trochu sa v nej vidím, v jej nebojácnom duchu aj v našom spoločnom účese. Alita je o posilnení a postavení sa za to, kým ste, čo sú dve veci, ktoré u mňa rezonujú,“ vyjadrila sa Dua Lipa na margo filmu.

O spolupráci s mladou interpretkou informoval prostredníctvom vyhlásenia aj producent snímky Jon Landau. „Od momentu, keď sme videli jej video pre New Rules, sme vedeli, že Dua Lipa bude perfektnou umelkyňou, ktorá nahrá skladbu pre Alitu: Bojového Anjela. Vo svojich vystúpeniach má silu, moc a postoj, ktorý Alita stvárňuje vo filme. Jim (James Cameron), Robert (Rodriguez) a ja sme nadšení, že sa k nám pridala, a sme presvedčení, že Swan Song bude dokonale inšpiratívnou a posilňujúcou hymnou nášho filmu,“ uviedol Landau v stanovisku.

Film, ktorý je adaptáciou japonskej mangy Battle Angel Alita, je situovaný do 26. storočia a sleduje príbeh Ality, ženského kyborga v podaní Rosy Salazar, ktorú na vrakovisku objaví vedec Dyson Ido (Christoph Waltz) a postará sa o ňu. Alita si nespomína na nič zo svojho predošlého života a minulosť jej pripomínajú len výnimočné schopnosti v bojových umeniach. Začne sa preto venovať boju so zločinom. Okrem Salazar a Waltza sa v snímke ukážu napríklad aj Michelle Rodriguez, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley, Ed Skrein či Keean Johnson. Režisérom je spomínaný Robert Rodriguez, scenár napísala Laeta Kalogridis a okrem Landaua je producentom aj zmienený James Cameron. Snímka sa dostane do slovenských kín 14. februára 2019.

Dua Lipa začala s hudobnou kariérou už ako 14-ročná, keď na službe YouTube zverejňovala coververzie hitov iných speváčok. Jej prvým vlastným singlom bola skladba New Love, ktorú uviedla v auguste 2015. Preslávila sa však najmä skladbou Be The One, ktorú ponúkla v októbri toho istého roku. Na konte má štúdiovku Dua Lipa (2017) a tri EP. Zo spomínaného debutového albumu pochádza singel New Rules, s ktorým sa jej podarilo dobyť UK Chart.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #singel #soundtrack #Dua Lipa