Miro Žbirka oslávi štyridsiatku na scéne veľkolepo

Miro Žbirka si bude chvíľu užívať vianočné sviatky, intenzívne však už myslí na december budúceho roka, kde pripravuje dva veľké koncerty 3. decembra v pražskej O2 Aréne a 5. decembra na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

23.12.2018 05:00
Miro Žbirka Foto: ,
Spevák Miro Žbirka (vpravo).
debata

Miro Žbirka si bude chvíľu užívať vianočné sviatky, intenzívne však už myslí na december budúceho roka, kde pripravuje dva veľké koncerty 3. decembra v pražskej O2 Aréne a 5. decembra na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Na nich spolu s uznávanými anglickými a americkými hudobníkmi predstaví naživo nový Double Album a s ďalšími exkluzívnymi domácimi a zahraničnými hosťami zahrá aj veľké hity svojej úspešnej štyridsaťročnej sólovej hudobnej kariéry.

Rušný pracovný rok 2018 zakončil slovenský Paul McCartney dvoma koncertmi Symphonic Tour 2018 v Žiline a v Košiciach. So svojou kapelou, orchestrom pod taktovkou Adriána Kokoša a hosťom Katarínou Knechtovou dal na nich fanúšikom bohatú vianočnú nádielku hitov a pozitívnej energie. Spolu s Katarínou naživo v premiére zahrali aktuálny singel Skúška snov z tohtoročného Double Albumu.

Som rád, že to všetko vyšlo, že si Katka našla čas a prišla na naše koncerty s orchestrom. Konečne sme si mohli spolu na pódiu zaspievať vlastnú skladbu a veľmi ma teší, že ju ľudia dobre prijali, povedal spevák po košickom koncerte.

Skladby Vianočná (o prímerí), Happy Xmas (War Is Over), Mám rád, v Košiciach ešte ako bonus neplánovane aj Biely kvet, spolu s búrlivým standing ovation v obidvoch halách symbolicky uzavreli pracovne veľmi náročný rok speváka, ktorý sa už teší na prichádzajúce sviatky, ktoré strávi s rodinou.

Počas Vianoc ani na Silvestra nebudem hrať a budem sa venovať len rodine a oddychovať. Po Vianociach pôjdeme pozrieť strýka Davea do Londýna a máme tam dohodnutú aj večeru s autorkou obalu Double Albumu, českou výtvarníčkou Mílou Fürstovou, ktorá tam žije. Priznám sa, že tam budem aj trochu pracovať. S producentom Robom Cassom začneme dolaďovať detaily veľkých koncertov, ktoré nás čakajú na budúci rok v Prahe a Bratislave. Prídu na nich hudobníci, s ktorými sme nový album nahrávali. Sú to skvelí muzikanti, ktorí hrávali aj s Paulom McCartneym, majú stále množstvo aktivít a zladiť ich program na skúšky a vystúpenia nie je jednoduché, ale verím, že to zvládneme. Aj preto s tým začíname už teraz, povedal Žbirka o svojich najbližších plánoch.

Vstupenky na výpravnú hudobnú oslavu sú už v predaji. Pri ich kúpe na bratislavský koncert môžu teraz v rámci vianočno-novoročnej akcie fanúšikovia získať limitovanú edíciu trička s motívom nového Double Albumu. Ten vydal Žbirka 5. októbra na 2CD a 2LP. Na obale ho svojim umeleckým dielom ozdobila známa česká výtvarníčka Míla Fürstová. Slovensko-anglický dvojalbum vznikol v legendárnom Štúdiu č. 3 na Abbey Road v Londýne s producentom Robom Cassom a zostavou hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy) a Pears McIntyre (gitary).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #oslava #Vianoce #Zimný štadión Ondreja Nepelu #Miroslav Žbirka #O2 arena