Na Slovensko sa na jar vráti reggae hudobník Alborosie

Do bratislavského klubu Ateliér Babylon 27. marca zavíta taliansky reggae hudobník Alborosie, ktorý príde so slovenským publikom osláviť 25 rokov svojej kariéry. Informovala o tom agentúra Kulturise, ktorá stojí za festivalom Uprising.

28.12.2018 07:00
Alborosie Foto:
Alborosie počas festivalu Uprising 2016.
debata

Na Slovensku sa spevák, skladateľ, producent a multiinštrumen­talista Alberto D’Ascola známy ako Alborosie naposledy predstavil v roku 2016 počas festivalu Uprising, kam sa vrátil po šiestich rokoch.

Rodák zo Sicílie patrí medzi najpopulárnejších predstaviteľov súčasného reggae. Po tom, čo sa Puppa Albo (ako sa zvykne nazývať) presťahoval do Kingstonu, musel si na domácej scéne vydobyť rešpekt. Hanlivá prezývka „borosie“ (drzý nehanebník), ako ho Jamajčania zvykli volať, neskôr inšpirovala aj jeho umelecké meno.

Alborosie tento rok vydal album Unbreakable, na ktorom spolupracoval s legendárnou kapelou Boba Marleyho – The Wailers. Okrem najnovších skladieb sa fanúšikovia môžu tešiť aj na jeho najúspešnejšie hity ako Kingston Town, Herbalist, Police, Poser či Rock The Dancehall.

debata chyba
Viac na túto tému: #Uprising #reggae #Alborosie #Uprising Festival