Fanúšikovia Davida Bowieho sa môžu tešiť na nový box set

Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého anglického speváka Davida Bowieho sa môžu tešiť na nový box set. Spying Through A Keyhole ponúkne deväť sedempalcových vinylov s doteraz nevydanými demo nahrávkami. Medzi nimi bude aj zrejme najstaršia známa zaznamenaná verzia hitu Space Oddity a tiež ďalšie demo tejto piesne s odlišnými aranžmánmi a textom a s hosťujúcim Johnom „Hutchom" Hutchinsonom.

12.01.2019 16:00
David Bowie Foto: ,
Zosnulý anglický spevák David Bowie.
debata

Spying Through A Keyhole okrem toho ponúkne aj skladby Mother Grey, In The Heat Of The Morning, Goodbye 3d (Threepenny) Joe, Love All Around, London Bye, Ta-Ta, Angel, Angel, Grubby Face (demo 1) a Angel, Angel, Grubby Face (demo 2).

Vydavateľstvo Parlophone ponúkne box set na jar, presný dátum však zatiaľ nie je známy. V budúcnosti nevylučujú ani vydanie v iných formátoch.

David Bowie, vlastným menom David Robert Jones, sa narodil 8. januára 1947 a patril k najvýznamnejším hudobníkom v dejinách. Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975) či „Heroes“ (1977). Na konte má viac ako dve desiatky štúdioviek, pričom posledná, Blackstar (2016) vyšla na jeho 69. narodeniny.

Podarilo sa mu získať šesť Grammy, vrátane ceny za celoživotné dielo, alebo šesť BRIT Awards, vrátane ceny za prínos britskej hudbe a BRITs Icon Award. V roku 2002 ho BBC označila za 29. najvýznam­nejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 vyhlásil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Okrem hudby sa venoval aj herectvu. Zomrel 10. januára 2016 vo veku 69 rokov na rakovinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #nahrávky #David Bowie #box set