Ľuďom dám pesničky, nie monológy, tvrdí David Koller

David Koller s kapelou pokračuje aj tento rok s koncertmi na akustickom turné. Minulú jeseň vypredal v Čechách a na Morave viac ako 15 divadelných sál a kultúrnych domov. Teraz ho čaká séria koncertov aj na Slovensku.

15.01.2019 14:00
David Koller Foto: ,
David Koller na Slovensko zavíta s repertoárom svojich najväčších hitov v akustických aranžmánoch.
debata

V Bratislave uvedie dva koncerty 5. a 6. marca, ďalšími mestami budú Trnava (7. 3.), Trenčín (8. 3.) a Žilina (9. 3.). Na Slovensko zavíta s repertoárom svojich najväčších hitov v akustických aranžmánoch, nebudú chýbať skladby Chci zas v tobě spát, Amerika, Gypsy Love či Recidiva. TASR informoval Tomáš Kršňák z agentúry ProMusic.

David je aktuálne zaneprázdnený. V Čechách pokračuje s akustickým turné. S kapelou Lucie vydal po 16 rokoch nový album EvoLucie a len nedávno ukončili veľké jesenné turné k tomuto albumu.

Prípravy na slovenskú časť akustického turné Kollerbandu boli však aj z dôvodu technickej náročnosti zložité. „Chceli sme vybrať divadlá, ale nie na všetkých miestach to vychádzalo. I keď ide o akustické turné, bude tam možno viac káblov než pri normálnom koncerte. Takže je to skôr akusticko-elektrické turné, na ktoré sa tešíme. Niektoré pesničky sú pre nás prekvapením, že sa dajú práve takto zahrať. Navyše pre mnohých bude prekvapením, že song nespoznajú podľa prvých tónov, ale odtajní sa im až vďaka spevu,“ uviedol pre médiá Koller.

Koncerty akustického turné sú výhradne na sedenie. „Mám rád, keď koncert odsýpa, čas je drahý. Už som si niekoľkokrát overil, že poslucháči to majú rovnako nastavené ako ja, rozprávanie ich skôr unavuje. Na koncert si prídu odpočinúť, počúvať pesničky, zabudnúť na okolie a problémy,“ dodal spevák.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #David Koller #Lucie