Para sa chystá na koncertnú šnúru Našou krajinou

Slovenská kapela Para sa chystá na turné Našou krajinou. V rámci koncertnej šnúry, ktorá nesie meno ich vlaňajšej štúdiovky aj vinylovej platne, zavíta na jar do jedenástich miest na Slovensku i v Českej republike.

16.01.2019 07:00
Para Foto:
Para na koncertoch zahrá aj skladby z albumu Našou krajinou, ktorý uviedla na trh v roku 2018.
debata (1)

Formácia odštartuje turné 14. marca v Žiline a zakončí ho 5. apríla v Banskej Bystrici. Okrem toho vystúpi aj v Košiciach, Prešove, Nitre, Zvolene, Trenčíne, Malackách, Zemianskych Kostoľanoch a v Bratislave. V Českej republike odohrá v marci koncert v Prahe.

„Album sa volá Našou krajinou, preto ho s radosťou po našej krajine budeme prezentovať. Osobne si myslím, že turné s takým názvom by si zasluhovalo oveľa väčší počet zastávok, ale skrátka, tak to nejak vyšlo,“ vyjadril sa na margo turné spevák Pary Tomáš „Lasky“ Šedivý.

Para na koncertoch svojim priaznivcom zahrá skladby z albumu Našou krajinou, ktorý uviedla na trh minulý rok v máji, ale aj jej najznámejšie hity. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na jedenapolhodinový program, v ktorom nebudú chýbať skladby ako Abstinent, Otec či Doma dobre.

Koncerty v rámci turné Našou krajinou budú zaujímavé okrem iného aj interpretmi, ktorí ich otvoria. „Do každého mesta sme si pozvali iný support band. Každý z koncertov tak bude niečím odlišný. Kapely, ktoré sa pred našimi koncertmi predstavia, budeme postupne zverejňovať. Určite to bude pestré,“ priblížil gitarista Jozef „Jojo“ Rezník.

Para okrem turné pripravuje aj videoklip ku jednej zo svojich skladieb zo spomínanej štúdiovky. Ktorá pieseň sa dočká vizuálnej podoby je zatiaľ tajné. Spája sa s ňou však súťaž, ktorá súvisí aj so zmieneným turné. „Zaujíma nás, ku ktorej skladbe by najradšej fanúšikovia videli prvý videoklip. Vyhlásime súťaž a z tipov fanúšikov vyžrebujeme jedného výhercu, ktorý vyhrá podpísaný vinyl Našou krajinou. Ak sa tipom trafí aj do skladby, ktorej videoklip aktuálne riešime, pozveme ho do backstage počas koncertu, ktorý si v rámci turné sám vyberie,“ prezradil Lasky.

Para pôsobí na hudobnej scéne od roku 1995 a na konte má albumy Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007), Povstanie (2010), Menšina (2012) a Našou krajinou (2018). Medzi ich známe skladby patria napríklad aj Matamatomatahari, Keď ťa stretnem, Prezident, Zatancuj, Prví poslední, Brutálna zostava či Kruhy do vody.

Termíny turné Našou krajinou:

14. marca – Mestské divadlo, Žilina
15. marca – Tabačka, Košice
16. marca – Stromoradie, Prešov
20. marca – Nájomná jednotka 210, Nitra
22. marca – DK ŽSR, Zvolen
23. marca – Piano club, Trenčín
26. marca – Lucerna Music Bar, Praha
29. marca – Cafe 23, Malacky
30. marca – LaStriga Club, Zemianske Kostoľany
4. apríla – MMC, Bratislava
5. apríla – Záhrada CNK, Banská Bystrica

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Para #Našou krajinou #Tomáš „Lasky“ Šedivý