Zuzana Mikulcová si svojich Pár snov sníva aj so sláčikmi

Slovenská speváčka Zuzana Mikulcová zverejnila videoklip k celkom novej sláčikovej verzii pesničky Pár snov, ktorú v elektronickej podobe vypustila do sveta už v máji 2017. „Radi s Andrejom Hruškom experimentujeme a niekedy sa nám naše až miestami bláznivé vízie celkom daria naplniť. Jednou z nich je aj táto sláčiková verzia Pár snov,“ uviedla Mikulcová pre agentúru SITA.

31.01.2019 07:00
Zuzana Mikulcová Foto:
Speváčka Zuzana Mikulcová na prebale svojho nového albumu Dievča.
debata

Popri speváčke sa tentoraz v skladbe predstavilo sláčikové sexteto pod vedením Milana Adamca, ktorý sa zároveň postaral o aranžmán sláčikových nástrojov. Na basgitare si v pesničke zahral Michal Šelep a lúskanie prstami nahrali Ľuboš „Ežo“ Ambrozai a Andrej Hruška, ktorý je popri Mikulcovej i spoluautorom hudby piesne.

Sláčikovú verziu Pár snov nahrali priamo v budove starej bratislavskej tlačiarne, kde k nej súčasne nakrútili i videoklip. „Nechceli sme štúdiový zvuk, tak sme hľadali vhodný priestor so zaujímavou akustikou a originálnym vizuálom. Priestor sme objavili na Račianskej, ošarpanú budovu, kde kedysi fungovali tlačiarne. Vysoké stropy, prach, holuby, zima… Presne to, čo potrebujete na ideálne nahrávanie,“ zasmiala sa Mikulcová. „Vedeli sme, že bude obtiažne pieseň so všetkým naživo nahrať tak, aby každý dal zo seba v tom danom okamihu sto percent, ale nám sa to podarilo. Myslím, že sme s tým všetci veľmi spokojní a tešíme sa na ďalšie podobné projekty,“ poznamenala.

O kameru sa postarali Dominik Janovský a Vladimíra Hradecká, ktorí klip následne i zostrihali. „Vo videoklipe je nasnímané živé hranie. Nálada počas nahrávania a nakrúcania bola skvelá, všetci boli pripravení, čiže radosť pracovať. Bola tam síce zima, no robili sme to ešte v októbri, čiže s dnešnými mrazmi sa to nedá porovnať,“ priblížila Mikulcová, ktorá začne už na jar koncertovať s novým albumom Dievča (2018). „V apríli zahráme v Košiciach, v júni plánujeme ísť do Čiech a leto sa nám pomaly plní festivalmi po celom Slovensku, čiže o zábavu máme postarané,“ uzavrela speváčka.

TV Pravda: Aké bolo nakrúcanie nového slovenského filmu Trhlina (vysielané 24.1.2019).

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #dievča #Zuzana Mikulcová