Ozzy Osbourne zo zdravotných dôvodov zrušil celé európske turné

Anglický spevák Ozzy Osbourne musel pre chrípku napokon zrušiť celé európske turné. Sedemdesiatročný niekdajší líder legendárnych Black Sabbath to potvrdil deň po tom, ako informoval, že preložil prvé štyri koncerty v Dubline, Nottinghame, Manchestri a Newcastli.

01.02.2019 14:00
Ozzy Osbourne Foto: ,
Britský spevák Ozzy Osbourne.
debata

Interpret sa ospravedlnil fanúšikom a fanúšičkám, jeho sprievodnej kapele a tiež formácii Judas Priest, ktorá na turné pôsobí ako hosť. Dodal, že je zo vzniknutej situácie „úplne zničený“. „Sľubujem, že turné s Judas Priest dokončím. Práve ho presúvame na začiatok septembra,“ uviedol Osbourne, ktorého podľa vlastných slov postihli chrípka a bronchitída. Rodák z birminghamského Astonu sa mal od 30. januára do 3. marca predstaviť v Írsku, Veľkej Británii, Nemecku, Švédsku, Fínsku, Švajčiarsku, Taliansku a Španielsku. Vlani v rámci No More Tours II navštívil napríklad aj Prahu či Krakov. Na pódium sa plánuje vrátiť 9. marca v Austrálii.

John Michael „Ozzy“ Osbourne sa preslávil ako spevák spomínanej heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili. Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok. Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 – 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

TV Pravda: Aké bolo nakrúcanie nového slovenského filmu Trhlina (vysielané 24.1.2019).

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chrípka #Ozzy Osbourne #európske turné #zrušené turné