Magická hranica padla! O Eda Sheerana je v Prahe extrémny záujem

Na jeho dva koncerty 7. a 8. júla na pražskom Letisku Letňany predali organizátori už viac ako 100 000 vstupeniek.

14.02.2019 13:22
Ed Sheeran Foto: ,
Spevák Ed Sheeran.
debata

Najpredávanejší hudobný umelec planéty Ed Sheeran potvrdzuje aj v Prahe, že jeho živé koncerty patria medzi celosvetovo najžiadanejšie akcie. Nielenže sa pre veľký záujem musel v českej metropole pridávať druhý koncert, ale momentálne predaje na obe vystúpenia v pražských Letňanoch prekonali magickú hranicu 100 000 vstupeniek. Lístky sú teraz k dispozícii už len na vystúpenie 8. júla. Ed Sheeran do Prahy zavíta v rámci európskeho turné Divide 2019. Do Českej republiky sa hudobník vracia po štyroch rokoch po beznádejne vypredanej miestnej premiére v Tipsport Aréne. TASR informoval PR manažér Roman Helcl.

"Vzhľadom na to, že Ed Sheeran minie na svojej ceste Slovensko aj Poľsko a v susednom Rakúsku už vypredal obidva koncerty, druhé pražské vystúpenie je momentálne poslednou možnosťou vidieť tohto umelca v strednej Európe. Počítame s tým, že po vypredaní druhého koncertu v Letňanoch pokoríme počet návštevníkov prvej trojky najnavštevova­nejších koncertov v Českej republike, kam patria prvé vystúpenia The Rolling Stones alebo koncerty Michaela Jacksona a Pink Floyd,“ hovorí Lenka Muráriková z usporiadateľskej agentúry Charmenko CZ.

Ed Sheeran do Prahy zavíta s tretím albumom „÷“ (Divide), ktorý získal ocenenie Grammy a doposiaľ sa z neho predalo viac ako 15,5 milióna kusov. Od tej doby dominoval všetkým svetovým hudobným rebríčkom. Album „÷“ priniesol single ako Shape of You (tretia najpredávanejšia skladba všetkých čias vo Veľkej Británii a vôbec najčastejšie streamovaná pieseň na Spotify), Castle on the Hill, Galway Girl, Perfect alebo Happier a patrí tak po predchádzajúcich nahrávkach „+“ (Plus, 2011) a „x“ (Multiply, 2014) k ďalším prelomovým počinom svetovej hudobnej histórie.

Na konci roku 2017 získal Ed Sheeran Rad britského impéria za svoje aktivity v oblasti hudby a charity, čím doplnil dlhý zoznam ďalších ocenení, ktoré počas svojej kariéry získal vrátane štyroch Grammy, štyroch Ivor Novello, piatich BRIT Awards, šiestich Billboard Awards a mnohých ďalších.

Ed Sheeran a jeho tím majú nekompromisný postoj voči komukoľvek, kto využíva neetické webové stránky ponúkajúce sekundárny predaj vstupeniek. Na pražskom vystúpení sa v rámci turné budú využívať iba „e-tikety“, čo znamená, že kreditná alebo debetná karta kupujúceho sa zároveň stáva vstupenkou. To zabráni priekupníkom predávať vstupenky za nadhodnotené ceny.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Ed Sheeran