Dočkajú sa fanúšikovia Guns N' Roses nového albumu?

Americká rocková kapela Guns N' Roses pripravuje nový album. V rozhovore pre japonskú televíziu TVK to potvrdil gitarista skupiny Slash. Na prípravách sa podieľajú aj spevák Axl Rose, basgitarista Duff McKagan a gitarista Richard Fortus.

18.02.2019 16:00
Axl Rose Guns N' Roses Duff McKagan Foto: ,
Spevák Axl Rose (vľavo) a basgitarista Duff McKagan.
debata

„Axl, Duff, ja a Richard sme to všetko prediskutovali. Máme už materiál na novú nahrávku. V Guns N' Roses však nefungujú žiadne plány, nič si nemôžeme plánovať, pretože tak to jednoducho u nás nefunguje. Vlastne jedinou skutočnou odpoveďou, ktorá existuje, je, že dúfame, že vydáme ďalší album a uvidíme, čo sa stane,“ vyjadril sa 53-ročný muzikant.

Guns N' Roses vznikli v roku 1985 a svoju najväčšiu slávu zažili po vydaní debutovej nahrávky Appetite For Destruction (1987) s hitmi ako Welcome To The Jungle, Sweet Child O' Mine a Paradise City. Kapela na úspech prvého albumu nadviazala nahrávkou G N' R Lies (1988) a potom v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré vyšli v ten istý deň. Žánrovo pestré nahrávky obsahovali single You Could Be Mine, Don't Cry, Live And Let Die, November Rain, Knockin' On Heaven's Door, Civil War či Estranged. Skupina neskôr čelila viacerým zmenám v zostave a ponúkla albumy „The Spaghetti Incident?“ (1993) a zatiaľ posledný Chinese Democracy (2008). V roku 2012 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #album #Slash #Guns N' Roses